Selectie Draisma Dynamo aangekomen in Istanbul

image0.jpeg
De selectie van Draisma Dynamo is dinsdagmiddag omstreeks tien voor vijf lokale tijd geland op het  Sahiba Gokcen vliegveld van Istanbul. Woensdag gaat de landskampioen proberen het onmogelijke mogelijk te maken en de 3-1 nederlaag van vorige week tegen Fenerbahce uit de eerste wedstrijd van de achtste finales van de CEV Cup recht te breien.

Spelersgroep, begeleiders en een handjevol supporters  vertrokken om zes uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) naar het vliegveld van Keulen. Vandaar vloog het Apeldoornse gezelschap om 11.40 uur met Pegasus Airlines naar Turkije. Na een voorspoedige vlucht kwamen coach Redbad Strikwerda en zijn mannen ruim drie uur later aan in de Turkse metropool, waar Dynamo in 1986 z’n allereerste wedstrijd uit de clubgeschiedenis afwerkte. De tegenstander heette destijds Galatasaray, ‘Feners’ grote rivaal in de miljoenenstad aan de Bosporus. Strikwerda (als speler) en verzorger Rob van den Berg waren destijds ook al van de partij namens Dynamo.
image1.jpeg
Hoe vurig de rivaliteit van de twee meest populaire sportclubs van Turkije is, werd aan boord van het vliegtuig al duidelijk. Twee Duitse medepassagiers van Turkse afkomst verklaarden naar Istanbul te vliegen om de voetbalderby tussen beide grootmachten uit Istanbul bij te wonen, die komend weekend plaatsvindt. Beide heren gaven zonder blikken of blozen te kennen 400 euro te hebben neergeteld voor een kaartje voor de misschien wel meest vurige sportwedstrijd ter wereld.

Bij aankomst stond de luxe spelersbus van de volleybalafdeling van Fenerbahce op het vliegveld al klaar om de Draisma Dynamo-selectie plus aanhang naar het Volley Hotel in het Aziatische deel van de Turkse metropool te vervoeren. In de avonduren sloegen de pupillen van Strikwerda in een bijzaal van de Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu de door de reis stram geworden spieren wat los.
image2.jpeg
Woensdag om 19.00 uur Turkse tijd (17.00 uur Nederlandse tijd) moet Draisma Dynamo met 3-0 of 3-1 en ook nog eens een Golden Set winnen om alsnog de kwartfinale van de CEV Cup te bereiken. Een mooie uitdaging. De uitgangspositie is na de nederlaag in Apeldoorn weliswaar niet al te rooskleurig, maar een mooiere plek om een geheel eigen Sprookje van 1001 nacht te schrijven dan Istanbul lijkt nauwelijks denkbaar…

📸Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.