Renzo Verschuren gaat verder als assistent-coach

Na acht seizoenen Draisma Draisma vindt Renzo Verschuren het welletjes. Zijn afscheid als speler betekent nochtans niet dat de 38-jarige middenaanvaller de Draisma Dynamo Arena definitief de rug toekeert. In de hoedanigheid van assistent van trainer/coach Redbad Strikwerda blijft Verschuren verbonden aan de club.

Het interview waarin Verschuren vooruitliep op zijn mogelijke afscheid als speler, lag al klaar. Het zou worden gepubliceerd op Draisma Dynamo’s eigen mediakanalen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RECO ZVH in de kampioenspoule. Door de coronacrisis ging er een streep door het duel op 14 maart en de publicatie van het vraaggesprek. Tegelijkertijd kwam er een abrupt en voortijdig einde aan de succesrijke volleybalcarrière van de nestor van de Draisma Dynamo-selectie.

Vier keer werd Verschuren in zijn lange loopbaan landskampioen. Drie keer met Nesselande (2005, 2006, 2007) en in 2011 met Rivium Rotterdam. Een vijfde titel was hem door het stopzetten van de competitie helaas niet vergund.

Bij de teampresentatie voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 zei de trainer in spé al gekscherend dat hij Strikwerda ging opvolgen wanneer Draisma Dynamo’s coach onverhoopt de Kerst niet zou halen. Met ingang van het nieuwe seizoen staat hij Strikwerda als assistent met raad en daad terzijde. In eventuele noodsituaties blijft Verschuren inzetbaar als speler.

Verschuren maakt duidelijk op geheel eigen wijze invulling te gaan geven aan het co-trainerschap. “Ik maak bekend dat ik ga stoppen als speler. Na komend seizoen… Hoewel mijn prioriteit wel wordt verlegd naar de rol van assistent-trainer, zal nog ik één keer in de week meetrainen en heel af en toe een wedstrijd spelen. In het afgelopen seizoen is gebleken hoe belangrijk een assistent-trainer in het veld kan zijn! Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik hoop de ervaring die ik heb opgedaan als speler en mijn werk als docent en LOOT-coördinator op het Veluws College erin te kunnen combineren.”

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker is blij dat Verschurens knowhow voor de club behouden blijft. “Als assistent-trainer zal Renzo drie keer per week aanwezig zijn. In het kader van het aftrainen blijft hij een keer per week met de groep meetrainen. In principe is hij niet meer inzetbaar als speler, tenzij de nood aan de man is.”

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.