Poolse power is Draisma Dynamo te machtig

Draisma Dynamo is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde in de Champions League te bereiken. Na de overtuigende voorstelling tegen Stroitel Minsk was de equipe van trainer Redbad Strikwerda donderdag in Jastrzębie-Zdrój niet opgewassen tegen Jastrzębski Węgiel. De Poolse power was eenvoudigweg te machtig. Een illusie armer, maar met een flinke dosis ervaringen rijker wordt het Europese avontuur in november in de zestiende finales van de CEV Cup vervolgd tegen het Turkse SK Ankara.

Eerste set: 25-20 (20 min)
Strikwerda stuurde dezelfde mannen het veld in als 24 uur eerder tegen Stroitel Minsk: Rauwerdink, De Weijer, Hoogendoorn, Van Zeist, Blom, Manenschijn en libero Klok. Het begin is wat zenuwachtig, met evenals in de eerste wedstrijd direct een ace tegen. Vanaf de achterlijn komt te weinig druk waardoor Jastrzębski Węgiel eenvoudig kan weglopen. Op 7-14 neemt Strikwerda zijn tweede time out na een aantal blokpunten tegen. De Apeldoorners weigeren te capituleren, maar zijn gedwongen tot achtervolgen. Via sterk verdedigen van de voor Blom ingevallen Van Gestel kan Rauwerdink het verschil nog terugbrengen tot 12-16. Van 18-22 lopen de Polen uit naar setpoint. Joris Berkhout maakt vanaf de achterlijn het twintigste punt voor Draisma Dynamo. Het is niet genoeg voor setwinst: 20-25 voor de gastheren.


Tweede set: 25-16 (20 min)
In de tweede set met Blom weer in het veld voor van Gestel start Draisma Dynamo beter. Het neemt een 8-6 voorsprong. Na vier punten op rij voor de Polen moet Strikwerda zijn eerste time-out nemen. Tot 12-11 blijft Draisma Dynamo redelijk in het spoor van Jastrzębski Węgiel. De Polish power wordt de ploeg gaandeweg toch te machtig. Punt voor punt vergroot de thuisclub z’n voorsprong. Op 14-22 komt Fullerton voor Hoogendoorn, op 14-23 Van Gestel voor Blom. De eerste twee setpoints worden nog afgeweerd. Bij het derde is er geen houden meer aan en haalt het Marokkaanse kanon Mohamed Al Hachdadi de tweede set binnen voor Jastrzębski Węgiel.

Derde set: 25-17 (21 min)
Blom maakt in de derde set plaats voor Van Gestel. Via een aanval en een blok van Rauwerink neemt Draisma Dynamo een 2-0 voorsprong. Door een misverstand op het midden wordt het 2-2. Op 5-7 is Redbad Strikwerda genoodzaakt zijn eerste time-out aan te vragen. Nadat Van Zeist in het midden in het Poolse blok strandt, volgt bij 5-9 de tweede time-out. Bij vlagen laat Draisma Dynamo goede acties zien. Het komt echter niet dichterbij. Op 16-22 mag Ricardo Hofman zijn debuut maken. Een foutserve van de eveneens ingevallen Fullerton brengt Jastrzębski Węgiel op 17-24 haar eerste matchpoint. Dit wordt meteen door de Polen verzilverd. Einde oefening.

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.