Plaatsing voor Champions League blijft wederom een illusie

image0.jpegVol vertrouwen reisde de selectie van Draisma Dynamo donderdag af naar Innsbruck om daar de eerste horde te nemen naar kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Na de nederlaag tegen Hypo Tirol zijn de kansen daarop echter alweer verkeken.image4.jpegNa het verlies van vrijdag tegen het Finse Sastamala moest Draisma Dynamo winnen van de Oostenrijkers om uitzicht te blijven houden op een klassering als eerste of tweede in de poule van vier. Enkel de twee hoogst geklasseerde plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde.

Het begon voortvarend. Met 25-23 besliste Draisma Dynamo de eerste set met miniem verschil in eigen voordeel. De tweede en derde verliepen al even close, maar niet met de gewenste afloop: 36-38 en 23-25. In het vierde bedrijf deelde Hypo Tirol met 19-25 de genadeklap uit. image2.jpegDoor de 1-3 nederlaag is de rol van Draisma Dynamo in de kwalificatievierkamp al voortijdig uitgespeeld. De slotwedstrijd op zondagmiddag (14.00 uur) tegen SC Prometey Dnipro uit Oekraïne – dat Sastamala in vijf sets versloeg – doet er niet meer toe.image3.jpegMaikel van Zeist verklaarde naderhand dat Draisma Dynamo er alles aan gedaan had om Hypo Tirol te verslaan, maar dat dat niet genoeg was. “Het was een mooie wedstrijd om te spelen. De eerste twee sets hebben we geknokt voor elk punt. Alleen komen we net iets te kort. We zijn nog niet stabiel genoeg. Dat resulteert in te veel eigen fouten. Bij vlagen kunnen we dit niveau aantikken. Voor de laatste wedstrijd moeten we gaan werken aan de tekortkomingen van deze wedstrijd. Ik denk dat dat een mooi uitgangspunt is aangezien we ons niet meer kunnen kwalificeren voor de Champions League”, aldus Van Zeist.                                           📸CEV

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.