Paul van der Ven kijkt tevreden terug op het seizoen 2007/2008

In een tijd waarin er, als gevolg van de coronapandemie, helaas nauwelijks of geen actueel sportnieuws te melden valt, blikken we met oud-betrokkenen terug op memorabele momenten uit de geschiedenis van Dynamo Heren-1. Met hen kijken we terug naar bijzondere wedstrijden en/of behaalde titels.

Champions League

Het seizoen 2007/2008 startte voor Piet Zoomers/D met de wedstrijd om de Supercup. De landskampioen nam het daarin op tegen Ortec Rotterdam Nesselande, won en haalde daarmee de eerste prijs van het seizoen binnen.

In de periode oktober tot en met januari nam de ploeg van Paul van der Ven ook deel aan de Champions League. Daarin moest Piet Zoomers/D het in zowel uit- als thuiswedstrijden opnemen tegen het Italiaanse Sisley Treviso, het Belgische Knack Roeselare en het Poolse Jastrzebski Wegiel.

Auschwitz

Vooral de uitwedstrijd in Polen was voor Van der Ven een bijzondere ervaring. “Allereerst speelden we onze wedstrijd in een ijshockeystadion. Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd zat het grote stadion al helemaal vol. Er was echt een geweldige sfeer!”, weet Paul van der Ven, inmiddels coach van het eerste herenteam van Sliedrecht Sport zich nog te herinneren. “Maar wat echt indruk maakte was dat we, daags na de wedstrijd, met het complete team en de staf een bezoek brachten aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz. We hadden toentertijd met Piet Zoomers/D echt een fantastische groep! Een hoop praatjesmakers bij elkaar. Maar wanneer je dan komt aanrijden bij Auschwitz en je herkent alles uit onder meer de film ‘Schindlers List’… Daarvan word je dan echt behoorlijk stil. We kregen er een uitgebreide rondleiding en je ziet het grote hek met daarboven de tekst ‘Arbeit macht frei’. Echt eng, kippenvel over je hele lijf. Het raakt me nog steeds wanneer ik daaraan terugdenk.”

“Het Champions League avontuur was een groot, mooi en leerzaam. Je groeit daarin als team en staf naar elkaar toe. Het waren allemaal bijzondere wedstrijden, zowel uit als thuis. Wanneer je dan ziet dat het Omnisportcentrum destijds ram en ram vol zit, is dat echt een herinnering om nooit meer te vergeten!”

Nationale beker

Later dat seizoen werd de nationale beker gewonnen. De finale werd in het Topsportcentrum van Almere gespeeld tegen het Doetinchemse Orion. Een spannende wedstrijd, en dat is nog zacht uitgedrukt. “We speelden een ware thriller, hadden vijf sets nodig voor de overwinning. Ik weet nog dat we het zwaar hadden tegen Orion.”

Spelverdeler Van der Ven viel in de derde set in voor Kars van Tarel. “In mijn ogen was Kars dat seizoen de beste spelverdeler van Nederland”, aldus Van der Ven. “Met mijn komst naar Dynamo wist ik dat seizoen goed wat mijn rol was. Met mijn energie kon ik echter wel een wedstrijd doen kantelen. En dat lukte, samen met de andere jongens, stap voor stap. Kars en ik wisselden weer en hij maakte de finale af. Aan deze bekerwinst had ik gelukkig dus ook mijn aandeel kunnen leveren. Overigens was het fijn en collegiaal wanneer je zo’n goede klik met je concurrent hebt, zoals ik destijds had met Kars.”

Landstitel

Destijds was het nog een ‘best-of-seven’ die gewonnen moest worden om de landstitel binnen te halen. Daarin ging Piet Zoomers/D de strijd aan met opnieuw de Rotterdammers van Nesselande, in die tijd waarschijnlijk wel de grootste concurrent van Dynamo. “We begonnen sterk aan de serie. Toch werd het naarmate de serie vorderde steeds wel zwaarder”, vertelt de huidige Sliedrecht Sport-coach. “Nesselande was destijds een zeer talentvolle ploeg en ging de strijd vol aan. Uiteindelijk pakten wij het sterke overtuigende spel dat we het gehele seizoen al speelden gewoon weer op, wonnen de serie wedstrijden met 4-1, en werden daarmee dus landskampioen.”

Na het binnenhalen van de landstitel, kwam er een flinke ontlading los volgens Paul van der Ven. “Er werd dan ook een goed feestje gevierd. We hadden het met elkaar geflikt, in één seizoen alle prijzen gepakt!”

Supporters

“Dynamo had altijd een grote groep supporters gehad en heeft dat overigens nog steeds. En dat maakt de wedstrijden nog mooier”, vertelt Van der Ven over de ondersteuning die ze bij de wedstrijden kregen. “Wanneer ik nu als coach terugdenk aan de wedstrijden tussen Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo de laatste jaren, dan denk ik zeker aan de halve finale van een paar jaar geleden. Dat zijn dan de speciale wedstrijden omdat de supporters van Draisma Dynamo (naast die van Sliedrecht Sport) er altijd een groot feest van maken!” 

Grote betekenis

De titels met Piet Zoomers/D betekenen veel voor Van der Ven. “Ik zette in die tijd alles opzij voor het volleybal en werkte er kei- en keihard voor. Wanneer je dan in dat seizoen zowel de Supercup, de nationale beker als de landstitel pakt, dan kijk ik daarop terug met een zeer trots gevoel! Het was voor mij de bekroning op al die jaren hard werken!”

Paul van der Ven sluit af met met een mooi advies voor iedereen: “Zorg dat je altijd blijft dromen en en dat je hard en vol passie blijft werken. Dan zul ook jij je dromen nastreven!”

Tekst: Quinty Wolters || Foto: Ronald Hoogendoorn

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.