Orion behoudt de overhand in topper tegen Draisma Dynamo

De setstanden gaven het grillige verloop van de wedstrijd perfect weer. Het schommelde zaterdagavond nogal bij de topper tussen Draisma Dynamo en Achterhoek Orion op de eerste speeldag van de eredivisie volleybal bij de mannen. De 2-3 overwinning voor de Doetinchemmers is in eerste instantie leuk voor de statistieken, het resultaat zal niet bepalend zijn voor de beslissing om de landstitel.

Dat beide teams zo vroeg in het seizoen al het beste van hun kunnen tentoonspreidden, viel niet te verwachten. Desondanks was Redbad Strikwerda verre van tevreden over hoe zijn manschappen aan de competitie begonnen. “Het was een slechte wedstrijd van beide kanten. Er werden zoveel ralleypunten direct gescoord. Ook was er sprake van matig side-out spel. Met name in de eerste twee sets was er van onze kant geen druk. Dit laat zien dat degenen die speelden er niet klaar voor waren. Die weten dat ze de komende weken wat te doen hebben.”

In deze nogal vreemd verlopen wedstrijd kende feitelijk enkel de beslissende vijfde set iets van een spannende ontknoping. Zes matchpoints werkte Draisma Dynamo weg alvorens het de witte vlag hees en zich definitief gewonnen moest geven.

De eerste twee sets waren duidelijk in het voordeel van de Doetinchemmers geëindigd. De volgende twee sets kende na enkele omzettingen aan Apeldoornse kant een omgekeerd verloop. Het niveauverschil aan Apeldoornse kant was aanzienlijk. Pas vanaf op het moment waarop Strikwerda spelverdeler Bart van Garderen, Bram Langevoort en Nico Manenschijn binnen de lijnen bracht, begon het bij Draisma Dynamo beter te draaien.
Setstanden: 14-25, 22-25, 25-13, 25-17, 16-18.
De verliezende coach stelde dat hij nog wel het nodige te bespreken heeft met zijn spelers. “Fysiek zit het goed. We kunnen goed de bal van a naar b spelen. Qua tactiek was er ook niet echt een probleem. Wat dan overblijft, is hoe je het aanstuurt. Hoe ben je in contact met je omgeving. Met een mooi woord noemen ze dat de mindset. Speel je fris of gebeurt dat vanuit een idee dat er druk op zit. De afgelopen weken was dat goed in orde. Nu zagen we het niet terug. We gingen er niet agressief in. Ik zag eerder een wat afwachtende houding. Het is duidelijk dat we nog veel te winnen hebben.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.