Oppermachtige bekerhouder stoomt door naar halve finale

Draisma DynamoVan uitstel komt niet altijd afstel. Ten koste van Sliedrecht Sport heeft Draisma Dynamo zich woensdagavond verzekerd van een plek in de halve finale van het nationale bekertoernooi. In de oorspronkelijk op 21 december vastgestelde kwartfinale behield een oppermachtige bekerhouder in sporthal De Basis overduidelijk met 19-25, 15-25 en 11-25 de overhand. 
  
Voor het derde achtereenvolgende seizoen kruisten beide clubs woensdagavond de degens in het nationale bekertoernooi. In het seizoen 2017-2018 stuntten de destijds nog in de Topdivisie uitkomende Sliedrechters in eigen huis door de achtste finalewedstrijd in een vijfsetter in hun voordeel te beslissen. In de halve finale van het afgelopen volleybaljaar waren de rollen omgedraaid. In de Draisma Dynamo Arena was de eredivisie-revelatie uit Zuid-Holland niet bij machte de Apeldoorners de weg te versperren naar de eindstrijd en de aansluitende bekerwinst.
Draisma Dynamo

Vanwege Europacupverplichtingen van Draisma Dynamo liep de tweestrijd tussen de actuele nummers drie en één van de eredivisie enig uitstel op. Woensdagavond was het dan zover. Met voor beide teams een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Paul van der Ven, trainer van de thuisploeg, sprak vooraf in het Algemeen Dagblad de hoop uit evenals twee seizoenen geleden te kunnen stunten. Die hoop bleek meteen na de eerste slagenwisselingen al ijdeler dan ijdel. Zelden zal Sliedrecht Sport in eigen hal zo zijn afgedroogd als tijdens dit kwartfinaleduel. 
  
Redbad Strikwerda was naderhand goed te spreken over de koelbloedigheid waarmee zijn formatie de klus klaarde. “Schrijf maar op dat we een enorme spanking hebben uitgedeeld vanavond. We hebben het vechtersgedeelte dat Sliedrecht zo kenmerkt volledig lam geslagen. En dat is gebeurd door goed te spelen. Zij gingen op een gegeven moment zelfs tegen elkaar tekeer.” 
  
Alleen gedurende het bedrijf eerste bedrijf kon de thuisploeg de ontketende bekerhouder uit Apeldoorn een heel klein beetje bijbenen. Tegen hoe het zevental Rauwerdink, Manenschijn, De Weijer, Verschuren, Van Zeist, Blom en Kruiswijk in de tweede en derde set huishield, bleek helemaal geen Sliedrechts kruid gewassen. “Het was erg strak. We hadden meer weerstand verwacht. Zij hadden geen antwoord op de manier waarop wij stonden te serveren en passen. We hebben deze horde genomen en moeten nu de focus leggen op de wedstrijd van vrijdag tegen Lycurgus”, blikte Renzo Verschuren aansluitend tevreden terug op Draisma Dynamo’s strafexpeditie in Sliedrecht.
  
Ondanks de puike voorstelling vindt de 38-jarige routinier dat het plafond de komende weken en maanden nog een stuk verder omhoog moet. “De afgelopen weken waren niet fantastisch in de trainingszaal. Op het toernooi in Roeselare werden we er helemaal afgeslagen door een Sloveense ploeg. Dat is een teken dat we nog veel moeten verbeteren. Om straks echt met een prijs te staan, moet alles nog een stap hoger. Je kunt de serie wedstrijden die we nu krijgen wel een toetsweek noemen, maar een toetsweek is ook maar een tussenstap. We moeten geen genoegen nemen met een zesjes-cultuur, maar streven naar een tien.” 
Draisma DynamoVeel tijd om na te genieten krijgen vader Verschuren en zijn volleybalzonen nauwelijks. Draisma Dynamo komt vrijdagavond al weer in actie. In Groningen staat dan de topper bij SAMEN.Lycurgus op het programma. Het titanengevecht in MartiniPlaza begint om 20.00 uur.
  
Vijf dagen later wacht de halve finalewedstrijd voor de beker. Op woensdag 15 januari gaat Draisma Dynamo proberen zich in Doetinchem ten koste van landskampioen Active Living Orion voor het tweede jaar in successie te plaatsen voor de eindstrijd. Om 20.30 uur barst de strijd los in de Topsporthal Achterhoek.

Tekst: Rob Kruitbosch

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.