Ook Draisma Dynamo D1 kan Zwolle in doordeweeks duel niet afhouden van winst

Op woensdagavond 1 december stond het doordeweekse duel tegen Zwolle op het programma. In het Theater van de Sport ging de thuisploeg flitsend van start. Net zoals in alle voorgaande zes gewonnen duels werden de passers meteen onder druk gezet. Toch lukte het Draisma Dynamo om de service steeds beter te verwerken. De inhaalrace stopte bij een tussenstand van 16-18 in de eerste set. Ondanks het verlies van de openingsset (18-25) waren er voldoende lichtpuntjes aanwezig. In de tweede set waren beide teams gelijkwaardig(er) aan elkaar. Nipt verlies (24-26) liet zien dat de Apeldoorners steeds beter in haar eigen spel kwamen en veel kansen creëerden. Toch bleken we niet in staat om de uitstekend presterende Zwolse dames (met opnieuw een clubrecord) van de zevende overwinning op een rij af te houden. Het verlies van de derde set (21-25) betekende een 0 – 3 nederlaag van Draisma Dynamo tegen Djopzz Regio Zwolle.

Passing steeds beter op orde

Wie de laatste wedstrijden van Zwolle via de livestream gezien heeft, is vast en zeker niet ontgaan dat hun (sterke) spel begint bij een hoge servicedruk. Hoogtepunt was de wedstrijd tegen Voltena, met maar liefst 20 directe servicepunten in drie sets. In het wedstrijdplan voor en in aanloop naar de wedstrijd meer dan anders aandacht voor (het hanteren van de zgn. stoplichtmethode in) de passing. Een moeilijke service omhoog brengen is op zich al een knappe prestatie en geeft de mogelijkheid om de rally te spelen. Na afloop moeten we dan ook tevreden zijn om het afnemende aantal directe passfouten (lees: aces). Conclusie: Dynamo had de passlijn steeds beter op orde en kwam daardoor vaker in de rally. Op de andere onderdelen waar de afgelopen weken zo’n progressie in gemaakt is, was het minder goed op orde.

Teveel tegen onszelf gespeeld

Na de moeizame start van de wedstrijd was het voortdurend tegen een achterstand aankijken. Het niet uitvoeren van de afspraken in blokkering en verdediging zorgde voor frustratie. Het op orde krijgen van die basisafspraken kostte teveel tijd. Alle aandacht in de coaching tijdens de wedstrijd en tussendoor in de time-outs ging uit naar het wijzen op deze afspraken. Jammer, want daardoor was het meer een strijd tegen onszelf dan tegen Zwolle. Toch was Dynamo dichtbij een (kleine) stunt in de tweede set. De voorsprong van 23-22 kon alleen net niet in setwinst omgezet worden. Ook in set 3 was het steeds tegen meerdere punten achterstand aankijken. Aan de druk van het moeten presteren kan het niet liggen, maar van onbevangen de wedstrijd ingaan en spelen met volle overgave (lef en bezieling) was ook geen sprake.

Volgende wedstrijd pas op zaterdag 18 december

Het besluit van de Nevobo om de bekercompetitie (tot nadere berichtgeving) te annuleren, betekent opnieuw een vrije zaterdag. Jammer, want de wil om ons te revancheren is zeker aanwezig. Fijn, want nu is er tijd om weer helemaal compleet te raken en fit te worden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 december om 19.00 uur (!) in de Draisma Dynamo Arena tegen Peelpush.

Fotografie: Roel Ubels