Nieuws Draisma Dynamo Dames 1: Aanvoerster stopt en talenten presteren op NOJK

image0.jpeg

Aankomende zaterdag speelt Draisma Dynamo Dames 1 (D1)haar laatste poulewedstrijd van het seizoen 2023/2024, in Werkendam tegen Voltena. Voor tenminste vier speelsters betekent het hun laatste optreden voor D1, ook voor de huidige aanvoerster. Het vertrek betekent de ruimte voor anderen om de stap (omhoog of van een andere club) te maken. De prestaties in alle categorieën bij de meiden tijdens de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) laten zien dat er voldoende talent bij SV Dynamo speelt. In het ‘nieuwe’ D1 zijn straks veel meiden van de eigen club te zien. 

 

Aanvoerster Van Cooten stopt bij eerste damesteam Draisma Dynamo

Na twee seizoenen in de Eredivisie en in totaal zeven jaar in de hoofdmacht van SV Dynamo stopt aanvoerster Caya van Cooten bij Dames 1. Hiermee vertrekt één van de meest ervaren speelsters uit de selectie en staat trainer/coach Arjen Schimmel voor een enorme opgave haar te vervangen. “Ik wist dat ze twijfelde over haar toekomst om nog een jaar uit te komen op het hoogste niveau. Ik heb begrip voor de redenen en vind het natuurlijk tegelijkertijd jammer”, aldus Schimmel. Het ‘huwelijk’ van de aanvoerster eindigt, maar beide partijen hebben veel goede herinneringen aan de jarenlange samenwerking. Van Cooten vertelt haar kant van het verhaal: “Het was geen lichtzinnige keuze, maar ook de dagen na het delen van dit besluit aan het team heb ik er vrede mee. Een onfortuinlijke uitglijder in de gang bij de kleedkamers zorgde voor een pijnlijke schouder en een langdurige revalidatie. Meer dan drie dagen achter elkaar volleyballen zit er -door de blessure- voorlopig niet meer in. Het team verdient speelsters die altijd 100% kunnen leveren.”

 

Topprestaties tijdens de NOJK

image1.jpegAfgelopen zaterdag (8 april jl.) reisden maar liefst 7 jeugdteams naar het Zuiden van land om zich in de finaleronde te meten met leeftijdsgenoten. Nog geen twee maanden geleden wisten deze teams zich bij de beste acht volleybalteams te plaatsen. Tijdens de finale van de NOJKboekte de meidenteams enorme successen. In alle categorieën deed Dynamo tot aan de (kleine) finale mee om de prijzen. De D- en C-jeugd pakte het brons, de B- en A-meiden wonnen de finale en mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Door deze prestaties werd Dynamo uitgeroepen tot Beste Jeugdvereniging Meisjes 2022-2023. De drie jongensteams vielen helaas net buiten de prijzen, maar doorhun prestaties (B haalde een vierde plaats, A en C vijfde) won de club -net zoals vorige seizoen- ook de overall titel: De Jaap van Kasteel Trofee voor Beste jeugdopleiding van Nederland.

📸Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.