Nieuwe libero voor Draisma Dynamo Dames 1

image0.jpeg

In haar jeugd moest ze het tijdens de Nederlandse kampioenschappen met haar club Zaanstad vaak afleggen tegen de talentvolle leeftijdsgenoten van SV Dynamo. Latere herinneringen zijn positiever: Ze revalideerde bij stadsgenoot Alterno van een kruisbandblessure en sloot haar rentree in de derby winnend af. Nu maakt Ruth Zijlstra (25 jaar) als libero de overstap naar Draisma Dynamo. “Het was altijd mijn ambitie om in de Eredivisie te spelen. Het avontuur en de uitdaging om met jonge talenten te werken, maken dat ik niet lang na hoefde te denken”, antwoordt Ruth op de vraag over haar overstap. Na drie (corona)jaren in Amerika, voor Lynn University in Florida, keerde ze terug en nu studeert ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op dit moment loopt ze coschappen in een ziekenhuis in Zuid-Afrika. “Van betekenis zijn voor anderen is iets wat ik in de opvoeding meegekregen hebvervolgt Ruth. Ook trainer/coach Arjen Schimmel prijst zich gelukkig met haar komst na het vertrek van de andere libero“Ruth neemt de nodige ervaring mee. Haar jonge ploeggenoten kunnen veel van haar lerenin het volleybal enover het leven.” De selectie telt nog 12 namen en er is nog ruimte om twee speelsters toe te voegen.

 

Vertrek Sinnema naar hoofdstad

Met de verlenging van Marscha Sinnema was de liberopositie deels ingevuld. Wegens veranderende persoonlijke omstandigheden kiest ze enkele weken later om alsnog te vertrekken uit Apeldoorn. “In Amsterdam voel ik me thuis en wonen mijn vriend(inn)en. Kiezen voor mezelf en niet om te blijven volleyballen in de Eredivisie was moeilijk”, beschrijft Marscha haar dilemma. Ze gaat haar geluk opnieuw beproeven in Amsterdam, gaat er wonen, werken en ook weer volleyballen. Haar verblijf in de volleybalhoofdstad van Nederland beperkt zich tot één jaar. Bij Draisma Dynamo Dames 1 heb ik het prima naar mijn zin gehad en heb genoten van het spelen in de Eredivisie”, zegt ze tot slot.

📸Crystal Ayn

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.