Nevobo start U22 team mannen, met coaches Van Ree, Strikwerda en Taaij

De Nevobo start per direct een programma voor een nieuw Nederlands Team U22 bestaande uit mannen onder de 22 jaar. De beste spelers in deze leeftijdscategorie, de laatste categorie onder de senioren, gaan gedurende het Eredivisieseizoen iedere maandag trainen op Papendal. Na het seizoen wordt het programma geïntensiveerd, met het oog op deelname aan het EK-kwalificatietoernooi in mei 2022. De technische staf van Jong Oranje U22 bestaat uit Arnold van Ree (Talentteam Papendal), Redbad Strikwerda (Draisma Dynamo) en Arjan Taaij (Amysoft Lycurgus).

Tot op heden worden er voor de mannen junioren WK’s georganiseerd t/m de leeftijdscategorie U21 en EK’s t/m de leeftijdscategorie U20. Wereldvolleybalbond FIVB organiseerde van 2013 t/m 2017 drie keer een WK U23, maar stopte met het organiseren van toernooien voor deze leeftijdscategorie.

De Europese volleybalbond CEV gaat juist vanaf 2022 als pilot een EK U22 invoeren. In mei 2022 worden hiervoor kwalificatietoernooien gespeeld, in juli 2022 wordt de eindronde van het EK U22 gespeeld op een nader te benoemen locatie.

Nederland was een van de landen die er bij de CEV op aandrong om een EK voor deze leeftijdscategorie te organiseren.

De selectie van het Nederlands Team U22 wordt op een later moment bekendgemaakt.

Reactie Joop Alberda, vlak voor zijn afscheid als technisch directeur:

“De CEV heeft onze aanvraag gehonoreerd om een Europees Kampioenschap voor spelers onder de 22 jaar te organiseren. We zien dat spelers uit deze leeftijdscategorie nog niet altijd klaar zijn om de stap naar het nationaal team te zetten, en dat ze gebaat zijn bij extra training en internationale competitie. Bij de vrouwen anticiperen we hier al op met Team22, nu gaan we ook met onze mannen aan de slag. Het U22 team wordt een voorportaal voor het grote Oranje. Ik ben zeer tevreden dat dit team zal worden begeleid door onze talentcoach Arnold van Ree, in samenwerking met de topcoaches uit de Nederlandse Eredivisie Redbad Strikwerda en Arjan Taaij.”

Bron: Volleybal.nl 

Foto: Rudy Biekart

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.