Na bekeruitschakeling ook puntverlies bij SSS


Het was niet bepaald de week van Draisma Dynamo. Twee dagen na de uitschakeling in de kwartfinale om de nationale volleybalbeker ging het ook in Barneveld bijna mis. De Veluwse derby tegen Simplex SSS leverde een benauwde 2-3 zege op.

Vijf sets had de formatie van Redbad Strikwerda nodig om zaterdagavond in sporthal De Meerwaarde haar meerwaarde in punten uit te drukken. Na een 2-1 achterstand in sets moest Draisma Dynamo voluit om in elk geval twee punten mee naar huis te nemen uit Barneveld. De beslissende vijfde set eindigde uiteindelijk nipt in Apeldoorns voordeel.

Setstanden: 25-19, 24-26, 25-21, 22-25, 17-19.

Nu Active Living Orion met 52 punten uit 18 wedstrijden niet meer te achterhalen valt, is voor de verdedigend landskampioen de tweede plaats in de eindrangschikking van de reguliere competitie het hoogst haalbare. Uit de resterende drie duels moet Draisma Dynamo (17-44) daartoe een voorsprong van vier punten op Amysoft Lycurgus (17-41) zien vast te houden.

In eigen hal tegen ComputerPlan VCN kan daartoe op zaterdag 5 maart de eerste stap gezet worden. Een dag later wacht in Groningen de rechtstreekse confrontatie met Lycurgus. Waarna Draisma Dynamo op 15 maart in Nijmegen tegen VoCASA het laatste competitieduel voor de start van de kampioenspoule afwerkt.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.