Moeizame start Draisma Dynamo in kampioenspoule

Het kostte Draisma Dynamo de nodige moeite om na de domper van de verloren bekerfinale over te gaan tot de orde van de dag. De gehavende equipe van coach Redbad Strikwerda bleef zaterdag in Houten bij de start van de kampioenspoule Taurus weliswaar met 3-1 de baas, met het oog op de komende duels baart de overvolle ziekenboeg toch de nodige zorgen. 


Draisma Dynamo’s technische staf moest behoorlijk puzzelen om zes dagen na de deceptie in Den Bosch een representatief team op de been te krijgen. In navolging van het al aangeslagen trio Renzo Verschuren, Maikel van Zeist en Rik van Solkema haakten om uiteenlopende redenen Bram Langevoort en Seain Cook eveneens af voor de première in de play-offs. De spoeling werd als gevolg van alle gedwongen absenties wel erg dun. De personeelsnood noopte Strikwerda zaterdagavond in sporthal de Kruisboog zelfs om noodgedwongen midspeler Rik Wagendorp uit Dynamo 2 voor de leeuwen te gooien. Langs de zijlijn stonden met spelverdeler Nathan Hoogendoorn en diagonaal Mike van Cooten nog twee andere spelers uit het reserveteam stand-by.
  
De starting seven bestond uit Jeroen Rauwerdink, Rik Wagendorp, Sjors Tijhuis, Nico Manenschijn, Wessel Blom, spelverdeler Joris Berkhout en libero Jeffrey Klok. Dat het in genoemde samenstelling niet meteen gestroomlijnd liep, viel wel te verklaren. Dat een aantal van zijn spelers het met name passend liet afweten, kwam de heren in kwestie op een uitbrander te staan van hun zichtbaar ontevreden coach. Bij een achterstand van 19-17 probeerde Strikwerda met het inbrengen van de ook al niet okselfrisse Freek de Weijer voor Berkhout het tij nog te doen keren. Tevergeefs.  Met 25-22 ging de setwinst naar de onbevangen spelende thuisploeg, de nummer zes van de reguliere competitie.
  
Draisma Dynamo herpakte zich aansluitend wel weer. Al moesten de bezoekers diep gaan om zich Taurus definitief van het lijf te houden. Rauwerdink, goed in totaal voor 23 aanvalspunten, nam zijn ploeg op sleeptouw. Blom, met 18 punten, en Manenschijn (16) deden aanvallend eveneens een duit in het zakje. Met 21-25, 18-25 en 20-25 werd zo een valse start in de kampioenspoule afgewend. “Jeroen sleepte ons er in de tweede set doorheen. Hij sloeg tien uit veertien binnen. Het inbrengen van Freek was ook nodig. Het was veel te voorspelbaar wat wij deden. Vaste ritmes ontbraken”, stipte Strikwerda naderhand de pijnpunten aan.  

  
“Als je de beste wilt zijn, moet je ook laten zien dat je de beste bent. We zijn het hele jaar al beter dan de rest. Het is vervelend dat je dan uitgerekend nu te maken krijgt met al die blessures. Zet bij Lycurgus een middenman uit het tweede neer, dan worden ze helemaal lek geslagen. Je wilt in de belangrijkste periode van het seizoen de beste mensen in het veld hebben. Rik, Maikel en Renzo verwacht ik er de volgende wedstrijd nog niet bij. Dat wordt weer een uitdaging voor volgende week. We zullen wel iets op die middenpositie moeten oplossen”, maakte Strikwerda duidelijk dat hem nog de nodige hoofdbrekens wachten om een strijdplan te bedenken voor de uitwedstrijd in Sliedrecht.


Tekst: Rob Kruitbosch
 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.