Michiel van Dorsten nieuwe teammanager Draisma Dynamo

Michiel van Dorsten vervult met ingang van het nieuwe volleybalseizoen de functie van teammanager van Draisma Dynamo. In zijn nieuwe rol krijgt Van Dorsten ondersteuning van Arie Verbeek en Hilbert Klunder.

Michiel van Dorsten
De afgelopen twee seizoenen fungeerde de 33-jarige oud-speler als assistent van trainer/coach Redbad Strikwerda. Voor deze functie heeft de Stichting Topvolleybal Dynamo, zoals vorige week al bekend werd gemaakt, Renzo van Verschuren weten te strikken. Van Dorsten legt zich voortaan toe op zaken van organisatorische aard rond de selectie.

Hoe breed inzetbaar hij is, stelde de 2,12 meter lange Drent het afgelopen seizoen onder bewijs. Toen in de Kampioenspoule door een blessuregolf binnen de spelersgroep de nood aan de man was, liet de veelzijdige rechterhand van Strikwerda zich in het belang van het team overhalen om zelf het roodgele tenue weer aan te trekken. Zelf spelen voor Draisma Dynamo staat echter niet in zijn nieuwe taakomschrijving. Van Dorsten verlegt zijn werkterrein voor de club definitief van binnen naar buiten de lijnen.

De bij technisch dienstverlener Unica werkzame teamleider recruitment hoopt als teammanager zijn bijdrage te leveren aan toekomstige Draisma Dynamo-successen. “Ik zal samen met Arie Verbeek en Hilbert Klunder vorm geven aan het teammangement van het heren 1-team. Daarbij zal ik zelf het aanspreekpunt worden naar het team en de staf. Arie en Hilbert ondersteunen mij bij alle randzaken en op wedstrijddagen. Het is leuk om dit met echte Dynamo-mensen op te pakken. Met de ervaring van Arie uit het verleden kunnen we snel vooruit. De rol van assistent verdiende iemand die er meer tijd in kan steken. Die hebben we gevonden in de persoon van Renzo. Zelf kon ik dat steeds minder goed combineren met gezin en werk.”

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker, het afgelopen seizoen zelf belast met een aantal teammanagerstaken, noemt de benoeming van Van Dosten een belangrijke stap in een verdere professionalisering van de organisatie. “Met de aanstelling van Michiel tillen we de begeleiding weer naar een hoger niveau. Michiel was onze gedroomde kandidaat. Hij brengt ervaring mee als speler en trainer, van zowel beach als zaal. Hij beschikt over veel contacten in de volleybalwereld. We zien in hem een goede sparringpartner voor de technische staf en het bestuur.”

 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.