Met indrukwekkende cijferlijst naar eerste examenweek

Zoals verwacht sloot Draisma Dynamo de reguliere competitie af met opnieuw een afgetekende overwinning. Om de afsluitende thuisbeurt te betitelen als een verplicht nummertje klinkt wellicht wat oneerbiedig naar de tegenstander toe. Ook RECO ZVH ging zaterdagavond in de Draisma Dynamo Arena echter kansloos met 3-0 voor de bijl. De setstanden spraken voor zich: 25-17, 25-11, 25-21.

Met een indrukwekkende cijferlijst gaat de klas van meester Strikwerda zodoende naar de eerste examenweek van het seizoen. Qua spel vinden zowel technische staf als spelers zelf dat er nog volop rek in zit, qua resultaten mogen de prestaties in de aanloop naar de bekerfinale en playoffs gerust indrukwekkend worden genoemd: achttien wedstrijden gespeeld, zeventien gewonnen, alleen de eerste verloren. Slechts vijf sets afgestaan, 51 punten, 1419 punten voor, 1060 punten tegen.


VoCASA lukte het op 16 november als laatste om Draisma Dynamo een set af te snoepen in de eredivisie. In het twaalfde competitietreffen sindsdien bleef ook RECO ZVH met lege handen achter. Alleen in de derde set slaagden de Zevenhuizenaren erin het de lijstaanvoerder enigszins lastig te maken. Na een time-out bij de stand 5-9 stelde Draisma Dynamo gauw orde op zaken.

Maikel van Zeist, goed voor tien aanvalspunten en twee blokpunten, weigerde na afloop te spreken van een tussendoortje in aanloop naar de krachtproeven tegen Lokomotiv Novosibirsk en SAMEN.Lycurgus. “Natuurlijk heb je die wedstrijden van volgende week al wel in het hoofd, maar ook in een wedstrijd als deze moeten we er wel hard voor werken. Je moet alles winnen. We trainen hard en dat betaalt zich uit. Het is mooi om zeventien wedstrijden te winnen. Maar het kan altijd beter. Je kunt er ook achttien winnen…”

Met donderdag de return van de achtste finale om de CEV Cup en zondag de bekerfinale in Den Bosch wacht Van Zeist c.s. de komende week een tweetal uitdagingen om naar uit te kijken. “Tegen Novosibirsk kunnen we vrijuit spelen. Het is toewerken naar de bekerfinale. Het kampioenschap blijft ons hoofddoel, maar ik wil ook die beker graag nog een keer winnen. Vorig jaar lag de favorietenrol bij Lycurgus, nu is dat misschien omgekeerd. Al moeten we niet het veld ingaan met het idee van dat wij favoriet zijn. Je kunt je niet veroorloven te denken van dat we in de competitie twee keer van Lycurgus hebben gewonnen dat dat nu zomaar weer gebeurt. We moeten ervoor blijven werken. Als wij ons niveau halen, is er niets aan de hand.”

De ambitieuze Van Zeist neemt alleen genoegen met het hoogst haalbare, zowel met de ploeg als individueel. “Het kan altijd beter. Ik sta nog steeds niet elke wedstrijd op 100 procent. Dat is mijn drive. Ik wil altijd beter worden, ik wil altijd winnen. Zelfs al is het met een spelletje met mijn vrienden.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.