Met Gijs van Solkema krijgt Draisma Dynamo tweede setter met Oranje-ervaring

image0.jpeg
De spelverdeling bij Draisma Dynamo ligt in het nieuwe volleybaljaar in geroutineerde handen. Freek de Weijer was er natuurlijk al. Met Gijs van Solkema krijgt de landskampioen er een tweede spelverdeler bij met ervaring in het Nederlands team.

De 25-jarige Van Solkema, die de afgelopen jaren in de Duitse, Engelse en Tsjechische competitie actief was, staat te popelen om naast mee te trainen nu ook officieel in wedstrijdverband voor Draisma Dynamo uit te komen. “Ik ben erg enthousiast over mijn komst naar Draisma Dynamo. Afgelopen zomer heb ik voor het eerst met trainer Redbad Strikwerda samengewerkt. Dat is me erg goed bevallen. In die tijd ontstond ook het idee om bij Draisma Dynamo te gaan spelen”, vertelt Draisma Dynamo’s laatste aanwinst hoe hij zijn overgang naar Apeldoorn tot stand kwam.

De 1,92 meter lange neef van Rik van Solkema begint boordevol ambities aan zijn nieuwe avontuur. “Ik heb de afgelopen maanden zo goed als volledig de voorbereiding meegedraaid. Daardoor heb ik een heel goed beeld van de groep, de werkwijze en de sfeer. Dit zijn stuk voor stuk dingen waar ik blij van word. Daarnaast vind ik het na zes jaar in het buitenland erg leuk om weer veel in Nederland te zijn. Buiten volleybal om geeft het me andere mogelijkheden in het leven dan in het buitenland, terwijl ik me nog wel steeds vol overgave op het topvolleybal kan storten. Ik wil de beste speler zijn die ik kan zijn én winnen! Ik kijk er naar uit om bij deze mooie vereniging te spelen en hoop dat we een geslaagd seizoen tegemoet gaan.” 

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker verwacht dat Van Solkema en De Weijer elkaar en het team de komende maanden naar een hoger niveau stuwen. “Gijs trainde al een poosje met ons mee en we hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt om met elkaar in zee te gaan.  We zijn erg blij met twee spelverdelers van dit niveau in de ploeg, allebei met ervaring in het Nederlands team. Ze mogen met elkaar uitvechten hoe de plek verdeeld wordt.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.