Libero Niels Lipke tekent voor twee jaar bij Draisma Dynamo

Niels Lipke wordt de nieuwe libero van Draisma Dynamo. De 19-jarige jeugdinternational is afkomstig van Taurus. De Stichting Topvolleybal Dynamo is met Lipke een tweejarig contract overeengekomen.

Afgelopen weekend kwalificeerde hij zich met Oranje o22 in Kosovo voor de EK-eindronde in juli Polen, komend volleybalseizoen mag de 1,89 meter lange Elburger in Apeldoorn in clubverband dagelijks trainen onder leiding van o22-bondscoach Strikwerda en samenspelen met zijn Oranje-collega’s Martijn Brilhuis, Yannick Bak, Robin Boekhoudt en Sil Meijs.

De student aan de Uni Wageningen volleybalde eerder voor EVV Elburg, Topvolleybal Zwolle en Reflex Kampen.

De kersverse aanwinst kijkt er naar uit om in de Draisma Dynamo Arena zijn talenten verder te kunnen ontplooien. “Draisma Dynamo is een club met een professionele topsportomgeving waar ik mezelf de komende jaren verder kan ontwikkelen. Ook het team en de staf spreken me aan. Ik denk dat we elkaar volgend seizoen naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik zie het als een mooie uitdaging om in de relatief jonge groep de passlijn en de verdediging neer te zetten.”

Wim Jonker ziet in Lipke een waardevolle aanvulling voor een toekomstig kampioensteam. “Ondanks zijn jonge leeftijd brengt hij al de nodige ervaring mee. Niels debuteerde al op zijn vijftiende in de eredivisie. We hadden hem al langer in het vizier. Hij trainde ook al met ons mee. Dat hij deel uitmaakt van de selectie van Oranje o22 en zelfs al in beeld is bij het nationale team zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Hij maakt een erg zelfbewuste indruk en wil zichzelf graag in een professionele omgeving verder ontwikkelen. Bij Draisma Dynamo krijgt hij daartoe alle gelegenheid.”

Fotografie: Szilard Bugdugan

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.