Let op de tweede bal!

Bij Dynamo Dames 1 zijn we begonnen met een spaaractie. Wij sparen vijfsetters en we hebben bijna een kwartetje. We krijgen dan langzaam zo´n status van vervelend team om tegen te spelen. Winnen tegen ons lukt kennelijk iedereen, maar je moet er wel hard voor werken. Zo kunnen we nog wel meer grappen maken, maar de realiteit blijft dat we een 2-1 voorsprong in sets weer hebben laten lopen. Kansen genoeg, maar aan het einde is het gewoon te slap en maken we de kansen die we krijgen niet af.

We mochten op bezoek bij onze buren in Apeldoorn en dat zorgt toch altijd voor iets extra’s. Bij de groene veel bekende gezichten waaronder de overgestapte Barbara Knap en onze voormalige assistent Ellen Luttikhuis. Bij ons startte Lianne Sonneveld voor de 2e week op rij in de basis na haar voortreffelijke optreden van vorige week. We startte weer overtuigend, maar echt loskomen in de score lukte pas op de service van Lisanne. Ze begon bij 12-10 en bij 18-11 was ze pas klaar. Joyce wilde niet onderdoen voor onze gup van 15 jaar en bewees deze ook maar even dat ze gewoon bovenhands ook kon scoren. Op 17-23 serveerde Sjon 2x succesvol op Ellen die geen grip kreeg op deze bal en met 17-25 geen vuiltje aan de lucht.
Set 2 startte een stuk moeizamer, maar gelukkig bleven Joyce en Heleen de punten scoren. Bij een kleine achterstand kwam Bo(yoncé) het veld in voor Lianne om wat meer power aan het net te hebben. Na een korte serviceserie van Lieke was de score weer terug op 12-12. Op 19-18 voor Alterno een dubieuze beslissing van de scheids in ons nadeel, Lisanne maakte gestolen bal met haar handen aan onze zijde van het net. Vreemd, jammer en door 20-18. Suus deed deze set ook nog mee met een succesvolle service en toen was het ook wel klaar. Een passfout, een netfout, een aanvalsfout en een servicefout en de set werd een cadeautje voor Alterno 25-23.
Set 3 gewoon weer fris het veld in. Op 7-6 Lynn (Jay-L) dit keer het veld in voor Lianne voor de extra power. Alle ballen tegen het dak in deze bouwval stopten we in deze set, nog net geen kwartetje. Onze passes lagen mooi in de handen van Lieke en de ene na de andere steek van Sjon en Lisanne eindigde hard op de vloer. Susan mocht het veld in voor Sjon die helemaal klaar was met haar eigen service. Goede wissel, meteen de Ace van Suus en wat extra vernedering van Michael richting Sjon #positiefcoachen. Meteen gevolgd door de time-out van Alterno op 15-18. Lieke kon het natuurlijk niet laten om zelf nog even de 2ebal eroverheen te leggen, mooi punt en de persoonlijke winst op Barbara. Een sterke pipe van Lianne gevolgd door teveel foutjes bij Joyce bracht de stand op 19-19 en Lynn kwam weer het veld in, dit keer voor Joyce. Onrust aan onze zijde bracht Alterno weer terug op voorsprong 22-20, maar met een mooi killblock van Sjon was het gewoon 23-23. Nog een aanvalsfout bij Alterno en toen de laatste bal. Anne-Britt Kneijnsberg sloeg op rechtsvoor een bal rechtdoor tegen het net en de scheids gaf het punt aan ons. Lianne die daar hing in de blokkering werd door de dames van Alterno aangewezen als schuldige
(touche),maar de scheids gaf daaraan geen gehoor. Het stond 23-25 en een 2-1 voorsprong in sets.
Set 4 was erg wisselvallig van beide kanten en op 16-12 heeft Alterno het eerste gaatje. Een aantal punten op rij van Lynn en Heleen bracht de score terug naar 17-16 en we deden weer volop mee. Op 20-16 geeft Alterno echter gas en met 4 aces op rij van Marloes Zinnemers hadden ze een rij aan setpoints. Ze hadden er maar 1 nodig: 25-16 en de 2-2 op het scorebord.
Voor de derde keer dit seizoen een vijfde set. Een enorme optelsom aan servicefouten liet de set gelijk opgaan tot 9-9, waarna Alterno het eerste gaatjemaakt naar 11-9. Lynn komt weer in het veld voor Lianne, maar kan niet voorkomen dat Alterno uitloopt tot 13-10. Dan wel een harde klap van Lynn en de ace van Lisanne 13-12. Nog een harde klap van Lynn maakt 13-13, maar op setpoint gaat die bal helaas uit. Met 15-13 verliezen we de vijfde set.
Aanstaande zaterdag mogen we voor de beker aantreden in Huizen waar wij spelen tegen Orion en PDK Huizen. Tegen Orion willen we ons graag revancheren na de verloren vijfsetter van vorige week en PDK Huizen treffen wij voor het eerst en de week daarna meteen nog een keer in ons mooie Omnisport.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.