Langer herstel voor Kelly van de Haar

Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat Kelly van de Haar (diagonaalspeelster) door een verkeerde beweging in het achterveld geblesseerd naar de kant moest. Na een, door corona, verlengde periode van revalideren bleef de knie een negatieve reactie geven. Donderdag 2 september jl. volgde uiteindelijk een kijkoperatie waarbij een gedeelte van het kraakbeen in het kniegewricht verwijderd is. De eerste vooruitzichten waren niet zo positief en kans op volledig herstel leek onhaalbaar.
 
“Toen ik na de operatie in het ziekenhuis wakker werd, vertelde de orthopeed dat de operatie tegengevallen was. Zijn mededeling dat het uiterst onzeker was of ik nog wel kan volleyballen kwam ongelooflijk hard aan. De eerste controle-afspraak twee weken later was gelukkig (iets) positiever. Het gevoel van verlies en verdriet maakt plaats voor hoop op herstel en een terugkeer in het veld. Hoe de knie reageert op de trainingsimpulsen staat centraal in het revalidatieproces en bepaalt of terugkeer op het allerhoogste niveau mogelijk is. Inmiddels ben ik actief gestart mijn revalidatie en ben blij met de begeleiding van Liesbeth (Kaman resp.), de fysiotherapeute van het team en onze partner Houwer & Ruijs. Mijn toekomst in het volleybal is onzeker, de weg lang. Iedere dag probeer ik te genieten van wat wel kan om daar energie uit te halen”, aldus Kelly.
 
Het langdurig wegvallen van één van de diagonaalspeelsters in de selectie, die op zondag 10 oktober haar terugkeer in de Eredivisie tegen Team22 maakt, is een tegenvaller. Coach Michael Beugelsdijk over deze situatie: “Voor de selectie was het even schrikken, nu er een ervaren speelster buiten het veld wordt gehouden. We hoopten allemaal dat Kelly vanaf mei weer met het team mee kon gaan opbouwen na een jaar van niet trainen. Dat leek in eerste instantie ook goed te gaan, maar nog voor de zomerstop werd al duidelijk dat zij haar eigen plan moest trekken. Op de trainingen kunnen we het oplossen met jonge talentvolle speelsters uit de club. Uiteraard zoeken we ook naar een structurele oplossing voor de wedstrijden. Als promovendus is dit een flinke tegenvaller, maar het team heeft voldoende kwaliteiten, blijft strijdbaar en vol goede moed. Als trainer ben ik vooral blij dat Kelly de faciliteiten krijgt die zij nodig heeft en weliswaar in een andere rol betrokken blijft bij het team.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.