Laatste speelronde Draisma Dynamo Dames 1 en vertrek libero

image0.jpeg

Afgelopen zaterdagavond speelde Draisma Dynamo Dames 1 (D1) haar laatste competitiewedstrijdIn Nieuwendijk duurde het tot halverwege de tweede set voordat Dynamo haar foutenlast onder controle had, met op het scorebord 25-17 en 18-13 voor de thuisploeg. Elkaar constant scherp houden aan het nakomen van de afspraken, bleek steeds beter te lukken. De tweede en derde set werden met minimaal verschil gewonnen (23-25 en 24-26). In de vierde set lieten de Apeldoornse meiden zich niet meer verrassen (18-25). Ondanks vier overwinningen in de B-poule bleef de ranking identiek aan de reguliere competitie. Draisma Dynamo D1 eindigde het seizoen 2022-2023 met een overwinning en bleef steken op de negende plaats. Na afloop stonden speelsters en staf even stil bij het afscheid van de vijf vertrekkende speelsters, want naast de vier bekende namen vertrekt de (jongste) libero naar een andere club. In de komende weken verwachten trainer/coach Arjen Schimmel en diens assistent Jorg Radstake nieuwe speelsters toe te voegen aan het tiental dat al toegezegd heeft komend seizoen voor Dynamo te spelen. 

 

Libero Janne Koops gaat voor nieuw avontuur

Vorige week schitterde de 17-jarige Janne Koops nog als passer-loper in de finale van  de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Samen met haar leeftijdsgenoten (Meiden A) behaalde ze de eerste prijs, het goud. Amper een week later kondigt ze haar vertrek aan bij Draisma Dynamo Dames 1 (D1). Na twee seizoenen in D1 kiest ze voor een nieuw avontuur. Arjen Schimmel (trainer/coach, red.) zegt daarover het volgende: “Janne beschikt over een enorm talent en kan op termijn misschien wel de nieuwe libero van het Nederlands team worden. Het is haar keuze om weg te gaan, want natuurlijk had ik haar graag bij de selectie gehouden.” Toen ze twee jaar geleden voor Dynamo koos, wilde ze zich graag breed blijven ontwikkelen en die kans kreeg ze op de trainingen en bij wedstrijden. Een andere vurige wens was het spelen met leeftijdsgenoten en ook die kwam meermaals in vervulling: tijdens de NOJK, het eigen Internationale Jeugdtoernooi en zelfs in het eigen team.   

image1.jpeg


Doorbouwen op een sterk fundament

Na de zomer begint Draisma Dynamo Dames 1 aan haar derde seizoen in de Eredivisie. Het goedkeuren van de licentieaanvraag is het bewijs dat er ook bij de vrouwen in Apeldoorn een sterk bouwwerk staat en dat de droom van veel jonge speelsters in leven blijftDe droom van het spelen op het hoogste nationale niveau bij de eigen club. Ook voor de (nabije) toekomst ziet het er uitstekend uit. Vorige week zaterdag stond namelijk in alle categorieën (CMV, C-, B- en A-jeugd) een meidenteam van SV Dynamo op het podium van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). De jongsten (CMV en C-jeugd) haalden een welverdiende bronzen medaille. De oudere jeugd (B- en A-leeftijd) mochten de hoogste trede beklimmen en mogen zich een jaar langkampioen van Nederland noemen. Door deze prestaties ontving de club de beker voor beste vereniging meisjes 2022/2023. Doordat ook drie jongensteams de finale wisten te bereiken won Dynamo ook de Jaap van Kasteel Trofee voor beste jeugdopleiding van Nederland.

📸Peter Donderwinkel 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.