Kruiswijk en Blom verlengen, Van Solkema vertrekt bij Draisma Dynamo

Draisma Dynamo maakt ook in het nieuwe eredivisieseizoen gebruik van de diensten van twee oudgedienden.
Zowel Mats Kruiswijk als Wessel Blom knoopt er nog minimaal een jaar aan vast in de Draisma Dynamo Arena. Rik van Solkema verlaat de club.

Zuid-Hollander Kruiswijk kwam in 2014 van SSS. De 30-jarige routinier, het afgelopen seizoen ingezet als libero en passer/loper, begint alweer aan zijn zevende seizoen in Apeldoorn. “Het is mooi dat het weer gelukt is om een combinatie te vinden tussen werk en volleybal. Elk jaar is dat weer een puzzel. Ik blijf het spelletje gewoonweg te leuk vinden en kan slecht stil zitten. In deze gekke periode mis ik het ook enorm. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen.”

Mats Kruiswijk
Fotografie: Wout van Zoeren

Noord-Hollander Blom (26) stapte in het seizoen 2016-2017 over van het Zwolse Landstede. In de vijfde aanloop wil de passer/loper uit Tuitjenhorn eindelijk weleens landskampioen worden. “Ik ben erg blij nog een jaar extra bij Draisma Dynamo te blijven. Het wordt ondertussen mijn vijfde jaar en ik heb de stijgende lijn de afgelopen jaren van dichtbij mee mogen maken. Deze stijgende lijn wil ik graag verzilveren met een titel. We waren afgelopen jaar goed op weg. We hebben dus nog iets af te maken.”

Wessel Blom
Fotografie: Wout van Zoeren

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker is blij dat Draisma Dynamo beide ervaren krachten opnieuw aan zich heeft weten te vinden. “Mats blijft als libero. Hij is een gewaardeerde en ervaren speler. Hij is altijd positief aanwezig in de groep. Ik vind Wessel één van de betere passer/lopers van Nederland. Hij is een allround speler en haalt altijd een stabiel niveau.”
Jonker betreurt het vertrek van Rik van Solkema. Het ambitieuze talent heeft na twee seizoenen te kennen gegeven zijn vleugels uit te slaan en zijn sportieve geluk elders te willen beproeven. Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo wenst Rik veel succes bij de nieuwe uitdaging die hij aangaat.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.