Kortstondige rentree Stijn de Ruijter lichtpuntje tijdens off-day

image0.jpeg
Verliezen van VoCASA mag Draisma Dynamo – met alle respect voor VoCASA – niet overkomen. Het gebeurde zaterdagavondtoch. Na nota bene een voorsprong van 2-0 in sets gaf de eredivisiekoploper de wedstrijd totaal uit handen en leed onbegrijpelijkerwijs de eerste competitienederlaag.

De eerste twee sets (25-19, 25-17) was er geen vuiltje aan de lucht. In de daaropvolgende sets raakte Draisma Dynamo het helemaal kwijt. Voorafgaand aan de jungle-party die aansluitend in het Dynamo Café plaatsvond, verdwaalde de landskampioen in het eigen oerwoud… Met 23-25, 21-25, 13-15 beloonden de bezoekers uit Nijmegen zichzelf voor hun strijdlust.
image2.jpeg

Of het dan een en al kommer en kwel was zaterdagavond? Nee. De kortstondige rentree van Stijn de Ruijter zorgde voor een onvergetelijk lichtpuntje tijdens de collectieve off-day. Van de nederlaag baalde het nog altijd pas 19-jarige krachtmens uit Drenthe (in maart wordt hij 20) vanzelfsprekend behoorlijk, zijn kortstondige rentree aan het eind van de tweede set maakte daarentegen wel het een en ander los.
image1.jpeg

Op 11 januari 2021, twee dagen na zijn eredivisiedebuut voor Draisma Dynamo in Sliedrecht, sloeg de diagonaalspeler op de training zijn schouder uit de kom. Twee operaties, twee landstitels en ruim 22 maanden later stond hij voor het eerst weer heel even binnen de lijnen. “Ik heb zelfs één bal gescoord, een score van 100 procent”, sprak de pechvogel met gepaste trots.

De invalbeurt was niet vooraf gepland, verklaarde De Ruijter na afloop. “Ik had het niet verwacht. Het was ook niet van tevoren afgesproken, maar Redbad heeft weleens vaker gekke ideeën. Het kan ook wel. Een rondje aan het net is geen probleem. Al is het nog niet wat het moet zijn. Dat Redbad al die tijd vertrouwen in mij heeft gehouden, daar ben ik hem heel dankbaar voor. Zonder hem en ook het bestuur had ik hier nu niet gestaan.”
image3.jpeg

Zijn heroptreden betekent voor hemzelf een stimulans op de ingeslagen weg voort te gaan, aldus De Ruijter. “Ik ben er nog niet, maar ik kom eraan. Dit was het begin.”

Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.