Keuzemogelijkheden nemen toe voor technische staf

De overgang naar de wintertijd lijkt Draisma Dynamo alles behalve uit het ritme te halen. Terwijl de bossen rondom Ede stilletjes aan veranderen in een bont kleurenpalet, zei de houder van de nationale volleybalbeker zaterdag in de Van der Knaaphal op gepaste wijze vaarwel aan de stralende nazomer van 2019. Met een eenvoudige overwinning lieten Strikwerda’s elitetroepen TT Papendal van kleur verschieten en sloegen ze zich warm voor de topper van aankomende vrijdag in de Draisma Dynamo Arena tegen SAMEN Lycurgus.


Evenals SSS zeven dagen eerder hadden ook ’s lands grootste talenten weinig in te brengen tegen de steeds beter op toeren rakende dynamo aan de andere kant van het net. In eigen hal in Ede vond het Talentteam onvoldoende antwoord op Draisma Dynamo’s serveergeweld om er een echte wedstrijd van te maken. Jeroen Rauwerdink en Rik van Solkema deden met elk veertien treffers de tegenstander het meeste pijn. Nauwelijks meer dan een uur hadden Rauwerdink & Co nodig om de vooraf toch als lastig bestempelde uitbeurt in drie sets tot een tevredenstellend einde te brengen. Setstanden: 18-25, 17-25, 20-25. 

Helemaal tevreden was Nico Manenschijn desondanks na afloop niet. “Het was in zoverre goed dat wij heel veel servicedruk hadden. Daar wisten zij zich geen raad mee. De eerste en tweede set waren overtuigend van onze kant. In die derde set lieten we ze iets te lang meedoen. Als je ziet hoeveel persoonlijke fouten wij nog maken, dan is dat iets wat nog duidelijk minder moet worden. Wij maken veel serviceseries. We krijgen die series ook te veel tegen. Dat moeten we eruit zien te krijgen”, stipte de maker van twee Draisma Dynamo-punten enkele verbeterpunten aan.

Voornaamste winstpunt van het bezoek aan Ede was misschien wel dat de Draisma Dynamo-selectie stukje bij beetje steeds fitter raakt. De keuzemogelijkheden voor de technische staf nemen toe. Afgezien van Bram Langevoort kwam elke speler in Ede binnen de lijnen. Ook de van een operatieve ingreep aan het kniegewricht herstellende passer/loper is echter aan de beterende hand. De met schouderklachten in Apeldoorn gearriveerde Seain Cook draaide twee sets moeiteloos mee als passer-loper. De in het derde speldeel ingebrachte Sjors Tijhuis leek nog weinig hinder te ondervinden van de enkelkwetsuur die hem tijdens de wedstrijd om de Supercup noodgedwongen langs de kant hield.

Manenschijn verheugt zich al op de aanstaande krachtmeting tegen SAMEN Lycurgus. “Het wordt niet onze eerste testcase. We hebben Orion al twee keer gehad. Ik ga er vanuit dat we in die wedstrijd wel wat meer tegenstand krijgen dan vandaag en tegen SSS. In op papier makkelijke wedstrijden moeten wij gewoon drie punten pakken. Ook binnenkort tegen VoCASA en Zevenhuizen. Er zit altijd weleens een mindere wedstrijd tussen, maar tegen een ploeg van minder niveau moeten we altijd winnen. Positief is dat we steeds minder terugval kennen. Onze pieken worden hoger, onze dalen lager.”

Tekst: Rob Kruitbosch

Foto: Rudy Biekart

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.