Kennis maken met… Wessel Blom “Het wordt tijd dat we onszelf belonen!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Wessel Blom. Wessel was de afgelopen vier seizoenen al te bewonderen in de Draisma Dynamo Arena en zal ook komend seizoen weer uitkomen in het geel.

Maatschappelijk

Een aantal jaar geleden studeerde Blom Economie aan het Erasmus in Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam bij Nederwoon Vastgoed in Apeldoorn. “Dat doe ik naast het volleyballen. Er werken daar meer mensen met een volleybalachtergrond, dus die denken prima mee. Het is dus ook onder meer vanwege mijn collega’s dat ik mijn werk goed kan combineren met volleybal. Het bevalt me daar goed”, vertelt de uit Warmenhuizen afkomstige volleyballer. 

Volleybalfamilie

Net als meer van zijn collega’s bij Draisma Dynamo is ook Wessel Blom opgegroeid in een volleybalfamilie. Zijn vader begon op latere leeftijd met volleyballen, zijn jongere broer Mees is geen onbekende in het volleybal, en ook zijn oudere broer heeft een lange tijd op het volleybalveld gestaan. En dat was nog niet eens de gehele volleybalfamilie… “Ik heb ook nog een halfzusje dat volleybalt. Daarnaast ben ik in een volleybalteam begonnen samen met mijn neef en achterneef. Ook mijn broer Roel speelde in dat team. Zo is dat zich een beetje gaan ontwikkelen. Je kan wel stellen dat we een echte volleybalfamilie zijn.” zegt Wessel Blom lachend.

Foto: Wout van Zoeren

Zijn jongere broer Mees speelde afgelopen seizoen bij VV Zaanstad in het eerste herenteam. Ze troffen elkaar dus tweemaal in de Eredivisie. Wessel vertelt erover: “Het was leuk, zeker! Jammer genoeg was het van beide kanten niet onze beste wedstrijd, maar het was leuk om de strijd met m’n broer aan te gaan. Ik ben benieuwd hoe Mees (hij verkast naar VoCASA) zich de komende jaren in de zaal gaat ontwikkelen. Ik ben blij dat hij nog een jaartje doorgaat in de Eredivisie.”

Beachvolleybal

In de praktijk blijkt het best lastig te zijn, maar het staat nog altijd op de planning om samen met zijn broer Mees deel te nemen aan een beachvolleybaltoernooi. “In verband met corona waren tot op heden alle beachtoernooien afgelast en ondertussen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe zaalseizoen alweer begonnen. Deze zomer wordt het dus weer lastig, maar misschien volgend jaar. Het komt er telkens niet van, maar we gaan het vast nog wel een keer doen.” aldus Wessel.

Nico Manenschijn

“Ik heb eigenlijk bijna mijn hele jeugd met Nico Manenschijn gespeeld”, vertelt Blom. Voorheen heette het RTC (Regio Talenten Centrum) nog het NVS. Daar hebben Wessel en Nico met elkaar verschillende volleybalscholen doorlopen. “Daarna hebben we ook samen bij Jeugd- en Jong-Oranje gespeeld. Na twee jaar bij het Talentteam in Amsterdam gingen we onze eigen weg.”

Een aantal jaren later kwamen de spelers elkaar weer tegen, in Zwolle, bij Landstede Volleybal. Nadat de hoofdsponsor in Zwolle had aangegeven ermee te gaan stoppen, kwamen de ploeggenoten opnieuw samen bij Draisma Dynamo terecht. Komend seizoen beginnen Blom en Manenschijn aan hun vijfde seizoen bij Draisma Dynamo. 

Vijfde seizoen

‘Kampioen worden!’ Dat is één van de redenen waarom de 27-jarige passer/loper zijn contract bij Draisma Dynamo nogmaals verlengde. “Voor mij is verkassen binnen Nederland sowieso eigenlijk geen optie. Daarnaast heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Draisma Dynamo. In de afgelopen vier jaren heb ik de club, het team en de spelers zien groeien. Het wordt tijd dat we ons daarvoor belonen, en ik wil graag onderdeel zijn van dat winnende team. Ik heb er dus nooit over getwijfeld om Draisma Dynamo eventueel te verlaten voor een andere club in Nederland.”

“Het is voor mij nooit aan de orde geweest om weg te gaan bij Draisma Dynamo!” – Wessel Blom

Tekst: Quinty Wolters

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.