Kennis maken met… Stijn de Ruijter “Bij Dynamo hoort niks anders dan het landskampioenschap!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag stellen we onze jongste aanwinst aan jullie voor… Stijn maakt op 17-jarige leeftijd de overstap van Sudosa-Desto (Assen) naar Draisma Dynamo.

Foto: Quinty Wolters/Sudosa-Desto

Studie

 

De Ruijter heeft net een week geleden zijn diploma in ontvangst mogen nemen. Komend schooljaar gaat hij commerciële economie studeren in Deventer. “Het is fijn dat ik nu mijn diploma binnen heb. Dan is het studeren volgend jaar wat makkelijker.”

Jeugd Oranje

De diagonaal speler van Jeugd Oranje. Zo staat de Ruijter ook wel bekend. Bij het nationaal team zal de diagonaal zijn Oranje shirtje dit jaar niet meer aantrekken. Door het Coronavirus zijn alle toernooien afgezegd. Jeugd Oranje traint momenteel wel op Papendal, maar zonder de Ruijter. “Ik train momenteel helemaal niet omdat ik last heb van een elleboogblessure. Ik heb een ontsteking aan mijn arm gehad waardoor ik nu over ben gebleven met een huidtransplantatie. Dit gaat goed en kan gelukkig aan het begin van het seizoen aansluiten.”

Meetrainen bij Dynamo

De afgelopen twee seizoenen trainde de Ruijter al regelmatig mee met de selectie. De keuze om voor Dynamo te kiezen, heeft daar volgens hem wel invloed op gehad. “Het team heeft een goede sfeer en het is fijn als er al een team staat waar je je bij kan aansluiten. Daarnaast waren ze afgelopen jaar ook gewoon de beste. Ik weet dat het team veel kwaliteit heeft. Dat is mooi, want daar kan ik dan in verder groeien. Ik ga veel leren van de jongens die daar al zitten.”

Van Eerste Divisie naar Eredivisie

Bij Sudosa-Desto speelde Stijn de Ruijter in de Eerste Divisie. Komend seizoen verruilt hij het niveau voor de Eredivisie en dat lijkt best een grote stap te zijn. Zelf denkt de Ruijter dat het haalbaar is, maar zeker veel trainingsintensiteit gaat vragen. “Ik heb al bij Dynamo meegetraind, dus ik denk dat de stap daardoor iets minder groot wordt. Maar natuurlijk zou ik wel even moeten wennen omdat het spelniveau en het tempo veel hoger ligt.“

Ambities 

“Mijn ambities zijn om er zo veel mogelijk uit te halen wat er in zit. Op dit niveau kan ik nog zoveel leren en me ontwikkelen. Ik denk daarbij dat de hulp van Redbad goed van pas zal komen. Je kan met Redbad goed praten over volleybal. Dat is fijn want dat zal het leerproces versnellen. Verder heeft hij al jarenlang ervaring op dit niveau. Ik wil graag de minuten meepakken die ik kan meepakken. Dan wil ik langzaam onderdeel worden van een vaste basis” verteld het jonge talent uit Zuidwolde

Landskampioenschap en Supercup

Ook voor de 17-jarige diagonaal staat het landskampioenschap bovenaan het lijstje. “We moeten er hard voor gaan werken, maar ik denk dat het zeker mogelijk is om het kampioenschap binnen te halen.” De Supercup ziet er komend seizoen ook heel anders uit. Voorgaande jaren waren het de bekerwinnaar en de landskampioen die de strijd met elkaar aangingen. Door het Coronavirus was er geen landskampioen, dus heeft de NeVoBo besloten de Top 4 te laten meedoen. “Ze konden niet anders” vertelt de Ruijter. “Als je iemand aanwijst vindt de rest er weer wat van. Ik denk dat dit een mooi alternatief  is. Hier ga je wel een goede winnaar voor de Supercup vinden.” Op 3 oktober worden de halve finales gespeeld. Dynamo neemt het op tegen Orion en Lycurgus gaat de strijd aan met Sliedrecht. De finale vindt de dag erna gelijk plaats. Dat is volgens de Ruijter geen enkel probleem. “Twee wedstrijden in een weekend kan makkelijk. Met Jeugd Oranje speel je weleens 5 wedstrijden in 5 dagen. Dus dat ben ik wel gewend.” 

“Bij een club als Draisma Dynamo hoort niks anders dan een landskampioenschap!” – Stijn de Ruijter

Tekst: Quinty Wolters
Foto: Quinty Wolters/Sudosa-Desto

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.