Kennis maken met… Sjors Tijhuis “We hebben een heel goed team staan!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Sjors Tijhuis. Sjors zal komend seizoen voor het tweede jaar de middenpositie vullen bij Draisma Dynamo.

Loopbaan

Bij de groene buren van Dynamo begon Tijhuis aan zijn volleybalcarrière. Wat niet verbazingwekkend was, want hij ging al vaak mee naar de wedstrijden van zijn beide broers. “Uiteindelijk vroeg ik aan mijn ouders of ik ook op volleybal mocht. Ik ben toen begonnen in de mini’s bij VV Alterno.” Met een rap tempo groeide de Apeldoorner door naar de herenteams waar hij van Heren 3 naar Heren 2 mocht. “Ja! Klopt! Ik heb toen ook ongeveer 3 keer mogen meespelen met Heren 1, die destijds Eredivisie speelde.”, laat Tijhuis weten. Nadat hij zijn Eredivisiedebuut heeft gehaald heeft bij Alterno, vertrok hij naar het Talent Team Papendal. Daar heeft de middenman 2 jaar doorgebracht en is toen terug verhuisd naar zijn geboorteplaats, Apeldoorn.

“Op Papendal wonen, vond ik echt geweldig!” – Sjors Tijhuis

School/studie

Op het Veluws College Mheenpark startte Tijhuis in de brugklas. Hij heeft daar de eerste 3 jaar van zijn opleiding gezeten en is toen naar het VC Walterbosch gegaan. Daar heeft het jonge talent nog 2 jaar doorgebracht en heeft hij zijn HAVO diploma na 2 jaar binnengehaald op het Beekdal Lyceum in Arnhem. Afgelopen jaar heeft Tijhuis een tussenjaar genomen, maar gaat vanaf komend seizoen sport en school weer combineren. “Ik ga beginnen aan een fysiotherapie opleiding in Utrecht!” laat de 19 jarige weten.

Foto: Wout van Zoeren

Jong Oranje

Samen met Joris Berkhout, spelverdeler van Draisma Dynamo, speelde Tijhuis bij Jong Oranje. De kamergenoten hadden het vaak over hun ervaringen. “We zaten heel vaak te denken van ‘hoe vet is het eigenlijk dat wij dit mogen en kunnen doen!’, niet zoveel jongeren krijgen deze kans. De ervaring die bij Jong Oranje hoort, dat is gewoon geweldig.” 

Joris en Sjors werden 4e op het EK in eigen land. 

Draisma Dynamo Heren 1

“We hebben een heel goed team. En ook heel gezellig. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat er meer spelers zouden vertrekken. De spelers die een grote kans hadden om weg te gaan, gingen niet weg voor mijn gevoel. En niet dat ik dat erg vind, maar ik dacht van ‘o, oké, chill, dus we hebben nog steeds een super goed team staan komend jaar.’ Ik kijk er echt naar uit om te zien wat er komend seizoen gaat gebeuren. We zullen alle prijzen pakken die we kunnen pakken en moeten dat kampioenschap afmaken.

Toekomstbeeld

Het buitenland vind Tijhuis een mooi doel om naartoe te werken. Rik van Solkema achterna bijvoorbeeld. Dat ziet hij wel zitten. “Ik denk dat ik na een paar jaar Eredivisie naar het buitenland wil. Rik van Solkema achterna, naar België of Duitsland. Dat lijken me hele leuke competities. En als er andere clubs zijn met een hoger basisniveau dan in Nederland, lijkt me dat ook heel leuk.Maar eerst, dat landskampioenschap!”

Tekst: Quinty Wolters

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.