Kennis maken met… Nathan Fullerton “Ik wil het team iets geven waarmee ze succes behalen.”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag is de beurt aan de nieuwe Engelse diagonaal van Draisma Dynamo. Nathan Fullerton begint komend seizoen aan zijn eerste Nederlandse avontuur.

Nederlandse taal

De net in Apeldoorn aangekomen speler is zeker van plan om de Nederlandse taal te gaan leren, vertelt hij. “Het is dan gemakkelijker om te communiceren en contact te leggen. Ik ken al een paar basiswoordjes zoals ‘goedemorgen’, ‘hallo’ en ‘ik ben Nathan’. Onze trainer, Redbad Strikwerda, stuurt de berichten in het Nederlands in de groepsapp. Ik krijg dan privé de vertaling doorgestuurd. Het lijkt mij mooi als dat straks niet meer nodig is. Voorlopig heb ik genoeg tijd om de taal mij eigen te maken, dus het gaat vast lukken.”

‘Volleyball family’

Fullerton komt uit een echte ‘volleyball family’, zegt hij lachend. “Mijn vader speelde in het nationale team en mijn moeder in de league. Beiden op hoog niveau dus. Ook mijn twee zussen spelen volleybal. Al bij mijn geboorte had ik geen keus!” 

Maatschappelijk

Drie jaar geleden is Fullerton afgestudeerd. Momenteel is hij alleen bezig met zijn rijbewijs, laat hij weten. “Misschien dat ik in de toekomst nog een masteropleiding ga volgen, maar voorlopig richt ik mij op het volleybal en leer ik autorijden.” 

Komend seizoen zal hij wat extra dingen gaan doen voor Draisma Dynamo. “Ik weet nog niet wat precies, maar ik ben met de club in gesprek om te kijken wat ik er nog naast kan gaan doen. Dat zal dan iets worden zoals training geven, ect.”

Foto: Waldviertel Austria

From the beginning…

Ongeveer tien jaar geleden begon Fullerton met volleyballen. Hij begon in London, bij een club in de buurt. Van daaruit trok hij heel Engeland door. “Mijn vader was destijds coach in Londen. Ik speelde toen één keer per week mee op recreatieve basis. Vrij snel werd ik gescout door iemand van het Engelse team en ging nog die zomer op kamp voor een internationale training. Ik was toen 16 jaar oud. Vervolgens heb ik de ‘LeAF Volleybal Academy’ gedaan. Dat was een goed systeem waarin ik gewoon les had en daarnaast kon volleyballen bij Wessex. We werden goed verzorgd op de academie zelf. Dat was echt super!”

Keuze voor de Nederlandse competitie

“Ik speelde vorig seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga en wilde mezelf nog verder ontwikkelen. Ik ben toen gaan rondkijken en sprak met spelersmakelaar Joost Kooistra. Hij wees mij op de kans om in Apeldoorn bij Draisma Dynamo te gaan spelen. Dynamo speelt op hoog niveau, heeft een goede trainer en een goed team. En bij de club zijn er mogelijkheden om ‘high level games’ te spelen, Onder meer in de Europa Cup. Daarnaast sprak ik ook veel met Seain Cook over zijn ervaringen hier. Ik was erg onder de indruk! Alles bij elkaar leek me het een ‘nice deal’ om voor Draisma Dynamo te kiezen!”, aldus de bijna 23 jarige diagonaal speler. 

Selectie

First of all, wil de diagonaal goed integreren in het team. “Ik ken al wel een paar speler, maar ken ze nog niet allemaal. Dat komt wel. De spelers die ik nu al ken zijn heel aardig en open. Met de andere spelers heb ik wel via de telefoon contact gehad, maar ik heb ze nog niet gezien. Ik kijk ernaar uit om ze te ontmoeten en er met elkaar een succes van te maken.”

“Ik wil het team iets geven waarmee ze succes behalen.” – Nathan Fullerton

Beachvolleybal

Voorheen speelde Nathan Fullerton al een aantal keer in de Eredivisie Beachvolleybal in Nederland. Ook in de English Beach Tour was hij geen onbekende. Zou er dan nog een beachvolleybalcarrière in het jonge talent verborgen zitten? Voorlopig wil Fullerton zich eerst richten op het zaalvolleybal. “Ik heb nog zoveel te leren in het zaalvolleybal. Het beachniveau is op dit moment, nog veel te hoog. Ik vind het leuk om in de zomer in het zand mijn in conditie op peil te houden, maar een beachvolleybalcarrière zit er momenteel niet in. Wie weet in de toekomst wel…”, sluit de 22 jarige af. 

Tekst: Quinty Wolters 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.