Kennis maken met… Jeroen Rauwerdink “Bij Dynamo zal ik de Eredivisie vaarwel zeggen”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag stellen we Jeroen Rauwerdink aan je voor. Jeroen kwam van 2002 tot en met 2008 al uit voor Dynamo. Net als afgelopen seizoen, zal hij ook komend seizoen weer te bewonderen zijn in de Draisma Dynamo Arena. 

Maatschappelijke carrière en gezin

Jeroen Rauwerdink maakte vorig seizoen (2019-2020) de overstap naar de rood-gele kleuren van Draisma Dynamo. Dit om meer tijd aan zijn gezin te kunnen besteden en om aan een studie te beginnen. “Een groot deel van het jaar, voornamelijk in november, heb ik veel stage gelopen. Ik ben blij dat Draisma Dynamo mij daarin de ruimte gaf. De combinatie volleybal, gezin en studie is voor mij ideaal!”, aldus de student Human Resource Management

Eredivisiedebuut

Inmiddels volleybalt Rauwerdink al vele jaren op topniveau. Zowel in Nederland als in Italië, Turkije en Griekenland heeft hij zijn spel mogen laten zien. Vóór zijn avonturen in het buitenland verdedigde Rauwerdink van 2002 tot en met 2008 al de kleuren van Dynamo, destijds nog Piet Zoomers/D. In die periode heeft hij ook zijn Eredivisiedebuut gemaakt. “Ik was 17 jaar en speelde boven verwachting veel wedstrijden”, vertelt Rauwerdink. Hij noemt de gewonnen prijzen op: “We werden drie keer landskampioen, twee keer bekerwinnaar, wonnen één keer de Supercup en wonnen in 2003 zelfs een Europacup.”

Jeroen Rauwerdink (#2) in de Europacupwedstrijd Draisma Dynamo – Ziraat Bankasi Ankara in 2017 (Foto: Peter Donderwinkel)

Buitenlands avontuur

Nadat Rauwerdink ervaring op gedaan heeft bij Dynamo verhuist hij naar Italië. In zeven jaar tijd speelt hij bij achtereenvolgens Pallavolo Gabeca, Umbria Volley, Top Volley Latina en Piermonte Volley Cuneo. Vervolgens speelt hij twee jaar in Turkije bij Ziraat Bankasi Ankara en gevolgd door twee jaar bij Olympiacos Piraeus in Griekenland.

Nederlands Team

Maar liefst zestien jaar lang kwam Rauwerdink uit voor het Nederlands herenteam. Rauwerdink vertelt hierover: “Het was een fantastische periode! Ik heb er zo enorm veel geleerd! Heel veel meegemaakt en super ervaringen op gedaan. Veel teleurstellingen maar ook geweldige momenten. Die blijf ik altijd koesteren. Soms zou ik wel heel graag terug willen wanneer ik de jongens zie trainen, maar ik denk ook dat het WK een mooie afsluiter voor mij was. We hebben daar een prima achtste plek weten te behalen.”

“Soms zou ik wel eens terug willen naar het Nederlands team” – Jeroen Rauwerdink

Ervaring overbrengen

De 34-jarige Rauwerdink heeft in de afgelopen 19 jaar veel ervaring opgedaan. Hij wil heel graag de ervaring overbrengen op de ‘jonkies’ bij Draisma Dynamo. “In mijn tijd dat ik bij Dynamo speelde, speelde ik met mannen als Bas van de Goor en Joost Kooistra. Zij brachten die ervaring op mij over. Ik hoop dat ik een stukje kan doorgeven aan de jongens hier om mij heen. Op welke manier dan ook”, vertelt de ervaren passer/loper.

Foto: Wout van Zoeren

Carrière afsluiten

Bij Piet Zoomers/D begon Rauwerdink aan zijn topsportcarrière, zal hij deze dan ook bij Draisma Dynamo afsluiten? Voorlopig wil hij er nog niks over weten, maar ‘de kans is groot’, zegt hij lachend. “Dynamo is voor mij de enige club in Nederland waarvoor ik zal spelen. Op het moment dat ik vaarwel zeg tegen de Eredivisie, dan zal dat dus ook bij Dynamo zijn. Dat durf ik nu al wel te zeggen. Maar voorlopig heb ik nog heel veel plezier in het volleybal en zit ik er niet aan te denken om te stoppen. Het liefst blijf ik nog zo lang mogelijk spelen.” 

“Bij Dynamo zal ik de Eredivisie vaarwel zeggen” – Jeroen Rauwerdink

Beachvolleybal

Een groot deel van de voorbereidingen heeft de ploeg van Redbad Strikwerda op het zand getraind. Rauwerdink is toen ‘opnieuw’ tot de conclusie gekomen dat beachvolleybal niks voor hem is. “Af en toe heb ik op het strand gestaan, maar heel recreatief, samen met mijn broer. Ik ben toen ook wel tot het besef gekomen dat het niks voor mij is en niet voor mij is gemaakt. Wellicht wanneer ik er meer tijd en trainingen in zou stoppen, dat ik met een beetje ervaring uit de zaal nog wel ergens zou kunnen komen. Maar ik zit er momenteel niet aan te denken. Ik heb het goed naar mijn zin bij Draisma Dynamo.”

Tekst: Quinty Wolters

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.