Kansloze nederlaag van Draisma Dynamo Dames 1 past in harde leerproces

image0.jpeg

Vorige week was de kans op de play offs voor DraismaDynamo Dames 1 definitief bekeken, dus nu werd er vooral gespeeld voor een zo goed mogelijke uitgangspositie in de B-poule en individuele verbetering. Met slechts tien inzetbare speelster werd afgereisd naar Sliedrecht, waar tegen de regerend landskampioen aangetreden werd. Hoewel de tweede seizoenshelft zwaar valt met zoveel verliespotjes en alle fysieke ongemakken, hebben de Apeldoornse dames nooit gedacht om de handdoek in de ring te gooien. Wel is het zaak om het niveau van de trainingen mee te nemen naar de wedstrijden, want het verschil is nu echt te groot. Is het de spanning van het moeten of willen presteren? Is het een gebrek aan vertrouwen of ontzag? Zijn het de vele eigen fouten of het lastig kunnen scoren? 

 

Terug knokken

In set 1 ging de thuisploeg sterk van start en lukte het Dynamo niet om een vuist te maken. Binnen no time keken de bezoekers tegen een 5-0 en vervolgens 10-3 achterstand aan. De eerste timeout werd snel genomen, maar toen wist Dynamo zichzelf bij elkaar te rapen. Serverend slaagden ze erin meer druk leggen en lange rally’s werden gewonnen. Aan beide kanten van het net haalden de libero’s ballen schitterend van de grond, zodat er een echte wedstrijd ontstond. Punt voor punt kwamen de bezoekers dichterbij en boven de twintig was het verschil bijna ingehaald. Helaas hield de thuisploeg het hoofd koel op het laatste moment en werd de laatste bal met 25-22 binnen geslagen.

 

Opnieuw moeizaam uit de startblokken

Ook in de tweede set vonden de bezoekers het lastig om goed te starten. Bij 6-2 zag trainer/coach Arjen Schimmel zich weer genoodzaakt om een timeout ten nemen en op 10-3 kwam er al een eerste wissel. Vanaf dat moment lukte het Dynamo wel weer om aardig mee te volleyballen, maar geen enkel moment kon er aanspraak gemaakt worden om dichterbij te komen. Prachtige lange rally’s werden helaas te vaak afgewisseld met teveel eigen fouten. Deze set werd met 25-17 aan de thuisploeg gelaten.

 

Brutale start wordt niet beloond

In de derde set lukte het eindelijk om wel een prima aftrap te maken. Dynamo was gestart in een andere rotatie, om te zien of daarmee de balans ten opzichte van Sliedrecht beter zou zijn. Als eerste bij de vijf, maar bij de tien was dat al weer omgedraaid. Ook in deze set werd het grote verschil gemaakt in de zogenaamde “unforced errors”. Een sterke buitenaanvalster van Sliedrecht sloeg een bal redelijk vrij in, waarbij ze Janne Koops bijna van haar sokken sloeg. De schrik zat er in de zaal behoorlijk in toen bij Sliedrecht Louise Bijlsma ongelukkig neerkwam en een blessure aan haar enkel opliep.  Gelukkig had dit geen effect op het spel en de thuisploeg versloeg ook nu Dynamo, ditmaal met 25-19.

 

En door……

Natuurlijk werd na afloop opnieuw flink gebaald en kost het moeite om positief te kijken naar een dergelijke (kansloze) uitslag. Gelukkig beseffen de Apeldoorners dat het team bezig is aan de ontwikkeling van jonge talenten. Een dergelijke ontwikkeling gaat niet lineair en kent (door omstandigheden) een minder stijgende lijn dan verwacht. Met de blik op die ontwikkeling wordt er ook komende week hard gewerkt in Apeldoorn. Aanstaande donderdag 9 februari 2023 komt  Peelpush uit Meijel op bezoek in ApeldoornDe laatste wedstrijd van de reguliere competitie start om 20.00 uur in OmnisportDan hopen de meiden van Draisma Dynamo weer een betere en mooie wedstrijd te spelen en te laten zien waaraan gewerkt wordt.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.