Kampioenspoule mondt uit in driestrijd om twee finaleplaatsen

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft zich woensdagavond hersteld van de misstap in Sliedrecht. In de Draisma Dynamo Arena versloeg het Numidia VC Limax met 3-1.
 
Daarmee deed de titelhouder wat het aan z’n stand verplicht is. Na de tegenslag van afgelopen weekend moest er gewonnen worden. En dat deed Draisma Dynamo aan de hand van Ramon Martinez-Gion (22 punten) dan ook. In de eerste drie sets moest de thuisploeg alles uit de kast halen om Limax te beteugelen , in de vierde set was het verweer van de bezoekers uit Limburg gebroken. Setstanden: 27-25, 21-25, 25-22, 25-16.
image2.jpeg 
Doordat Active Living Orion en Samen Lycurgus hun wedstrijden tegen respectievelijk Simplex SSS en Sliedrecht Sport eveneens in winst omzetten lijkt de kampioenspoule uit te monden in een driestrijd om twee finaleplaatsen. Met nog drie speelronden te gaan voert Draisma Dynamo de ranglijst aan met 19 punten. De Groningse en Doetinchemse achtervolgers hebben elk 18 punten. 
image3.jpeg 
Limax (13 punten) heeft na de nederlaag in Apeldoorn nog een minieme kans om alsnog door te dringen tot de eindstrijd. SSS (7 punten) en Sliedrecht Sport (3 punten) waren al kansloos. Zoals Draisma Dynamo afgelopen weekend ondervond doen de nummers laatst en voorlaatst echter niet voor spek en bonen mee.
image4.jpeg 
In de volgende thuiswedstrijd kan er al, wat de Duitsers zo mooi noemen, een ‘Vorentscheidung’ vallen. Met een overwinning zaterdagavond in de Draisma Dynamo Arena tegen Orion heeft Draisma Dynamo de eindstrijd van de play-off finale binnen handbereik. Na de recente nederlaag in Doetinchem hebben Strikwerda’s manschappen nog wat goed te maken tegen de verliezend finalist uit de play-off finale van het afgelopen seizoen…

image5.jpeg

📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.