Joris Berkhout wil nog niet te vroeg juichen na sterke start in play-offs

image0.jpeg
Draisma Dynamo is op de best denkbare manier aan de play-offs begonnen. Een week na de nederlaag op de afsluitende speeldag van de reguliere competitie bij VoCASA liet de regerend landskampioen tegen Amysoft Lycurgus zien hoe het wel moet.
Gezien de punten die de vier ploegen in A-poule meenamen naar de play-offs deed de equipe van trainer Redbad Strikwerda meteen prima zaken. Door de afgetekende 3-0 zege vergroot Draisma Dynamo het gat met de Groningers naar vier punten. Met de komende tegenstander Sliedrecht Sport, dat in dezelfde cijfers verloor van Active Living Orion, bedraagt de kloof al vijf punten.
image1.jpeg
De suggestie dat Draisma Dynamo door dit puntenverschil al met één been in de finale staat, vindt Joris Berkhout veel te voorbarig. “Nee, zo moet je niet denken. Want dan gebeurt het juist niet. Volgende week in Sliedrecht moeten we weer net zo hard vlammen als vandaag. We willen zo vroeg mogelijk die finaleplek afdwingen”, aldus Draisma Dynamo’s aanvoerder.
In de Draisma Dynamo sloeg de thuisploeg zaterdagavond op de beslissende momenten genadeloos toe. Twee weken eerder liet Draisma Dynamo het in de uitwedstrijd in Groningen met het play-off ticket al op zak na een 2-0 voorsprong in sets nog aankomen op een vijfsetter. Berkhout kende geen moment twijfel dat het ditmaal opnieuw bijna verkeerd kon lopen. “In die wedstrijd wilden we niet doordrukken. Dat lag aan onszelf. Wat ons vandaag bezighield, was hoe we eerder het verschil konden maken.”
image2.jpeg
Jeroen Rauwerdink, die na afloop van het huidige seizoen definitief een punt achter zijn imposante carrière zet, was vanwege een kuitblessure gedwongen tot toekijken. Het deed de routinier deugd hoe zijn jonge teamgenoten de lastige klus zonder hem klaarden. “Dit is een prima resultaat. We hebben meteen een klap uitgedeeld. In dit soort fases moet je van wedstrijd tot wedstrijd kijken hoe het gaat. Ook in Sliedrecht begint de wedstrijd zaterdag gewoon weer met 0-0.”
Setstanden: 25-21, 25-23, 25-23.
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.