Jetlag krijgt geen vat op Draisma Dynamo

De volleyballers van Draisma Dynamo hebben geen nadelige gevolgen ondervonden van de inspannende reis naar Siberië. Vier dagen na de nederlaag bij Lokomotiv Novosibirsk in de heenwedstrijd van de achtste finales om de CEV cup was het business as usual. In de uitwedstrijd bij Zaanstad kreeg de jetlag geen vat op de onvermoeibare en in eigen land nagenoeg onverslaanbare koploper van de eredivisie.
  
In het afgelopen seizoen vormde uitgerekend Zaanstad na een verre Europacupreis een onoverkomelijke hindernis voor Draisma Dynamo. Kort voor de jaarwisseling van 2018 naar 2019 zette de Noord-Hollandse laagvlieger de ploeg van Redbad Strikwerda in aansluiting op een niet geheel rimpelvrij verlopen trip naar de Azoren verrassend met 3-2 de voet dwars. In het huidige seizoen is alles anders. Ditmaal geen gemiste vluchten of kapotte bussen alsmede een afgetekende 3-0 overwinning. Wessel Blom bleef zijn bij de tegenstander spelende broer Mees met de setstanden 18-25, 22-25 en 17-25 de baas.
  
Na het bliksembezoek aan Siberië ging Draisma Dynamo onverstoord over tot de orde van de dag. Op de voorlaatste speeldag rekende een stoïcijns Apeldoorns gezelschap vakkundig af met de hekkensluiter van de eredivisie. In het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan maakte werd zaterdagavond korte metten gemaakt met de Zaankanters. En passant legt Draisma Dynamo door deze zege definitief beslag op de eerste plaats in de eindrangschikking van de reguliere competitie. Met nog één speeldag te gaan kan het niet meer achterhaald worden door SAMEN.Lycurgus, dat het achtervolgersduel in Sliedrecht met 2-3 in z’n voordeel besliste. Volleybal.nl, de bondssite, meldde zelfs al dat Draisma Dynamo kampioen is geworden. Dat is vooralsnog iets te voorbarig…


Freek de Weijer, in een niet-alledaagse rol goed voor elf aanvalspunten (scoringspercentage 67%), kende geen naweeën van het uitstapje naar Novosibirsk. “De jetlag was op de heenweg erger dan op de terugweg. Met die zes uur vooruit had ik meer moeite dan de terugreis. Ik heb van elke minuut genoten.  Voor ons kunnen hebben we erg goed gespeeld. We gingen er met weinig verwachtingen heen, maar we hadden het verdiend om een set te winnen. De klasse van zo’n ploeg is dat ze het op details beslissen. Van ons is het heel erg goed dat zij op die details moesten winnen. Ze zijn nu in elk geval gewaarschuwd en zullen wel niet met een B-ploeg naar Apeldoorn komen.”
  
Om zich op te laden voor de op papier minder aansprekende confrontatie in Zaanstad kostte de Draisma Dynamo-captain weinig moeite. “Je laadt je niet anders op dan anders. Je zag dat iedereen fris was. Vorig jaar ging dat niet helemaal goed. Nu staat er gewoon een heel steady team. Omdat we een paar blessures hadden, stonden er drie jongens op een andere plek. Waaronder de spelverdeler. Ja, dat klopt. Dat was leuk voor een keer, maar als setter bevalt het me toch beter. Het is mooi dat we als eerste de kampioenspoule ingaan. Misschien geeft dat ons iets meer rust richting bekerfinale. Tegen Zevenhuizen moeten we volgende week gewoon winnen. Novosibirsk-thuis is natuurlijk een geweldige warming-up voor de finale.”


Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.