Jeroens reactie op zijn contractverlenging en de huidige situatie

Jeroen verklaart dat hij niet lang na hoefde te denken over een langer verblijf in de Draisma Dynamo Arena. “We zijn overeengekomen dat ik nog een jaar doorga. Het was vrij snel beklonken. Ik heb aangegeven dat ik het van jaar tot jaar bekijk, maar eigenlijk had ik al voor de uitbraak van de corona-epidemie voor mezelf de knoop doorgehakt. Zoals ik ook al eerder heb gezegd, heb ik er nog enorm veel plezier in. Voor mezelf vind ik een mooie balans in de combinatie volleybal, studie en gezin. Daarnaast zijn we bij de club bezig met een continu proces. Dat heeft als doel om jezelf en het team beter te maken en verder te professionaliseren. We willen alle twee hetzelfde: verbeteren én prijzen pakken. Kampioen worden met Draisma Dynamo staat daarbij bovenaan het lijstje.”

Of de 337-voudig international zijn naam al in het huidige seizoen op een kampioensmedaille mag laten graveren, blijft door de coronacrisis vooralsnog ongewis. “We moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Misschien dat er nog ruimte zal zijn om wedstrijden te kunnen spelen”, spreekt de Draisma Dynamo-routinier de hoop uit dat de ontknoping van de titelstrijd op korte termijn hervat kan worden.
Jeroen Rauwerdink
Om Draisma Dynamo tot landskampioen uit te roepen wanneer er onverhoopt een definitieve streep door het seizoen gehaald wordt, is voor Rauwerdink niet aan de orde. Hij geeft er de voorkeur aan om eigenhandig de landstitel te veroveren. “Ik vind het een moeilijke vraag wat er moet gebeuren. Wij zijn in de reguliere competitie als eerste geëindigd en staan nu ook in de kampioenspoule bovenaan. Maar dat wil nog niks zeggen. Het enige wat je kunt zeggen is dat er al een kleine schifting is ontstaan tussen de eerste twee en de nummers drie en vier. In een finale kan nog van alles gebeuren. De twee Amerikanen van Lycurgus zijn al naar huis. Je kunt je afvragen of er misschien wel sprake is van competitievervalsing als zij niet terugkomen. Natuurlijk wil je wel laten zien dat je de betere bent. Dat het onbevredigend is zoals het nu gaat, is nogal zacht uitgedrukt. Maar je moet alles wel in perspectief plaatsen. Als je om je heen kijkt en ziet wat er momenteel om ons heen gebeurt, dan zijn er genoeg zaken die veel belangrijker zijn.”

Totdat er weer in competitieverband kan worden gevolleybald houden Rauwerdink en zijn teamgenoten zichzelf thuis fit. “Je moet je conditie wel op peil houden. Maar als je een beetje creatief bent, kan je enorm veel doen. Ik loop hard door het bos bij mijn huis en zorg dat ik mijn sprongen. Dat is een stukje zelfdiscipline. Al helpt het wel om een bepaald doel te hebben. Het zou daarom fijn zijn wanneer de Nevobo op korte termijn duidelijkheid zou verschaffen hoe het verder gaat.”

Tekst: Rob Kruitbosch

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.