Jeroen Rauwerdink wil in gepaste stijl afscheid nemen van Draisma Dynamo

image0.jpeg
Draisma Dynamo’s meest gelauwerde speler stopt aan het einde van het seizoen. Na het behalen van de landstitel lukte het de Stichting Topvolleybal Dynamo om Jeroen Rauwerdink over te halen om er nog een seizoen aan vast te knopen. Op 36-jarige leeftijd vindt de Technisch Manager van de Nevobo het welletjes. Na een leven vol topvolleybal met omzwervingen in Italië, Turkije en Griekenland zet de 337-voudig international definitief een punt achter zijn imposante sportieve loopbaan.
 
“Ik had er na het afgelopen seizoen al over nagedacht om te stoppen. Door m’n gezin, m’n studie en de baan die ik kreeg, lag mijn focus steeds minder op volleybal. Dit is mijn twintigste seizoen. Ik ben altijd met plezier naar de trainingen gegaan. Dit seizoen, en dat kwam mede door corona, stapte ik voor het eerst met tegenzin in de auto. Als dat gebeurt, moet je eerlijk zijn. Ik vind dat niet te verantwoorden. Ten opzichte van mezelf. Ten opzichte van het team”, licht Rauwerdink zijn besluit toe. 
 
De routinier hoopt dat hij in de play-offs, waaraan Draisma Dynamo zaterdag begon met een afgetekende 3-0 overwinning op Amysoft Lycurgus, in stijl afscheid kan nemen. Al zal hij dan wel tijdig fit moeten worden. Na de afgelopen weken te zijn gekweld door een ellenboogblessure hield bij de eerste play-off wedstrijd een onwillige kuitspier hem langs de kant. “Ik zal er alles aan doen om een bijdrage te kunnen leveren. Voor een scheurtje in spier staat normaal drie tot zes weken om te herstellen.
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.