Jeroen Rauwerdink neemt afscheid van Apeldoornse publiek

image0.jpeg
Lovende woorden. Welgemeende videoboodschappen. Veel publiek. In de Draisma Dynamo Arena nam volleybalminnend Apeldoorn zondagmiddag officieel afscheid van Jeroen Rauwerdink.
image4.jpeg
Met het veroveren van zijn vijfde landstitel had Jeroen Rauwerdink in mei al op de mooist denkbare wijze zijn volleybalcarrière afgesloten. Bij zijn officiële afscheidsduel konden supporters van Draisma Dynamo, familie, vrienden en bekenden hem met zijn eigen All Star-team voor een allerlaatste keer in actie zien. Aan alles komt ooit een einde. Dankzij de banner met zijn rugnummer die aan de muur van de hal komt te hangen verdwijnt één van de meest succesvolle spelers uit de clubhistorie nooit meer uit de Draisma Dynamo Arena.
image1.jpeg
Verzorger Rob van den Berg, de man die alle veertien landstitels van Dynamo meemaakte, bewaart warme herinneringen aan Rauwerdink. “Ik heb hem hier als jonkie zien komen. Toen was hij nog niet getrouwd en had hij nog geen kinderen. Jeroen is altijd een heel aimabel persoon geweest. Er kwam nooit een onvertogen woord uit. Toen hij terugkwam bij Dynamo zei ik: die benen ken ik nog. En hij kende mij ook nog.”
Peter de Vries roemde Rauwerdink voor zijn inbreng voor de club. De voorzitter van de Stichting Topvolleybal wees tevens op de opofferingen die Rauwerdinks echtgenote gedurende de lange topsportloopbaan van haar man moest maken. “Maaike heeft er vaak alleen voor gestaan met een man die twintig jaar lang topvolleybal gespeeld heeft; honderden wedstrijden, veel in het buitenland, duizenden trainingsuren.” Een dankwoord was er eveneens voor Rauwerdinks ouders en tegelijkertijd zijn trouwste supporters. “Zonder hen waren wij hier vanmiddag niet geweest.”
De afgelopen zomer als algemeen directeur van PSV afgewaaide Toon Gerbrands nam voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de trainersbank plaats. Toenmalig Dynamo-coach Gerbrands liet de destijds 17-jarige Rauwerdink in 2003 in het finaleweekend van CEV Top Teams Cup Bas van de Goor vervangen en behaalde mede daarom de tot dusverre enige Europese prijs uit de clubgeschiedenis. “Het was mooi om te zien dat Jeroen de laatste jaren bij Dynamo dezelfde rol had als Bas destijds.”
image2.jpeg
Gerbrands vond het leuk om in Apeldoorn veel oude bekenden uit zijn succesvolle trainersjaren terug te zien. Dat hij in de toekomst ooit nog eens een rol in het topvolleybal gaat bekleden, acht hij uitgesloten. Dynamo hoeft hem niet te bellen, reageerde hij stellig. “Maar Dynamo heeft mij ook helemaal niet nodig. Er zitten bij Dynamo meer dan genoeg goede mensen.” 

image3.jpeg
Fotografie: Wout van Zoeren
Tekst: Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.