Jelle Bosma komt van Talentteam; Tijhuis en Bak tekenen bij

image0.jpeg
Terwijl het huidige volleybaljaar een zinderende apotheose tegemoet gaat, gaat de Stichting Topvolleybal Dynamo onverstoorbaar verder met het samenstellen van een kampioenswaardig team voor de nabije toekomst. Met het vastleggen van middenaanvaller Jelle Bosma van Talentteam Papendal en de contractverlenging van Yannick Bak en Sjors Tijhuis staat de teller voor volgend seizoen inmiddels al op zeven spelers.
 
De 2,05 meter lange Bosma geeft weer een extra Apeldoorns tintje aan de selectie. “Ik heb in het verleden twee seizoenen bij SV Dynamo gespeeld. Dat maakt het ook extra leuk om nu weer terug te kunnen. Ik ben sowieso ontzettend blij dat ik de stap mag maken naar Draisma Dynamo. Draisma Dynamo was altijd al de club waar ik ooit voor zou willen spelen. Het is een club die jonge spelers zoals ik veel kansen geeft om zich verder te ontwikkelen”, aldus de in maart 19 jaar geworden U22-international.
 
Bestuurslid Wim Jonker verwacht veel van Bosma. “Jelle is een talentvolle middenman. Ondanks dat er vanuit het Talentteam op aangedrongen is om er te blijven, heeft hij zelf de keuze gemaakt om te vertrekken. Wij denken dat hij bij Draisma Dynamo sneller de volgende stap in zijn carrière kan maken en zo denkt hij er zelf ook over. Bijkomend is dat hij uit Apeldoorn komt en bij Dynamo in selectieteams heeft gespeeld. Een jongen van de club dus.”

Het bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo reageert eveneens verheugd op dat Yannick Bak en Sjors Tijhuis hebben bijgetekend. 
 
Over passer/loper Bak oordeelt Jonker: “Zijn eerste jaar na het Talentteam stond voor Yannick in het teken van wennen aan de eisen die op het niveau van Draisma Dynamo aan hem gesteld worden. Daarnaast heeft hij ook wat kleine blessures gehad. Maar zijn talent is onmiskenbaar. We verwachten veel van hem komend seizoen.”
image3.jpeg

In Sjors Tijhuis ziet Jonker een van de toekomstige kartrekkers van de selectie. “Sjors is alweer een speler met zijn roots in Apeldoorn. Afgelopen jaar heeft hij te kampen gehad met een hardnekkige enkelblessure. Hij heeft nu zijn plek in de basis weer opgeëist. Qua leeftijd behoort Sjors zo langzamerhand tot de middengroep. Hij brengt daarin de nodige speelervaring mee. We vinden zijn volwassen gedrag zeer positief.” image4.jpegFotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.