In eerste vijfsetter verliest Draisma Dynamo D1 nipt van VVU

De laatste wedstrijd dateert al weer van 14 november, aangezien de uitwedstrijd van afgelopen zondag geannuleerd was. Het is dezelfde reden die ten grondslag ligt aan de nieuwe maatregelen. In een leeg Draisma Volleybal Arena kwam met VVU op zaterdagavond 28 november jl. een team op bezoek die aan goede reeks bezig is. De Utrechtse dames kwamen goed uit de startblokken en Dynamo moest in de achtervolging. Net te laat kwamen de Apeldoornse meiden in haar spel om de eerste set te kunnen winnen (22-25). Wel werd het niveau in de tweede set doorgetrokken. Het werd nog even (te) spannend, maar na bijna een uur spelen stond het wel 1 – 1 in sets (26-24). Of het aan de speelzijde lag, maar het was opnieuw het ‘links spelende’ team die al snel op een ruime voorsprong kwam. Op de service van (inval)juf Yo werd een enorme hoeveelheid breakpoints gemaakt en won Draisma Dynamo tegen het patroon in de derde set (25-17). Deze kanteling zorgde ervoor dat de vierde set weer met ruime cijfers verloren ging (14-25). De beslissende vijfde set werd pas boven de tien punten beslist in het voordeel van VVU (11-15). Daarmee werd de eerste vijfsetter van het eredivisieseizoen met 2 – 3 verloren.

 

Wisselende strijd 

Voor het laatst troffen beide promovendi elkaar in het seizoen 2019-2020 in competitieverband. Altijd waren het wedstrijden met een grillig verloop en ook nu was het vooraf onvoorspelbaar hoe de wedstrijd zou verlopen. Het weerzien in de Eredivisie kende iedere set (zeker bij de start) dezelfde verschillen. Het verschil werd niet vanaf de achterlijn gemaakt, getuige het beperkte aantal directe servicepunten (7 voor beide teams). De wedstrijd kenmerkte zich juist door vele lange rally’s met strijdlust, geweldige aanvalsacties en prachtige kill blocks (18 om 9 in het voordeel van Dynamo). In een meer dan twee uur durende strijd (met 75 om 75 punten) liet VVU zien dat de goede reeks met overwinningen niet uit de lucht komt vallen. Het is een goed op elkaar ingespeeld team, met de beste spelverdeelster van de Eredivisie. Dynamo kan trots zijn op het vertoonde spel: spelen volgens afspraken, 110% werklust en de mentale veerkracht. Het is juist deze veerkracht, die een achterstand van een paar punten niet kansloos maakt. Spelen ‘met lef’ lijkt daarbij dé oplossing om een kans te krijgen en vertrouwen uit te stralen (in het elkaar helpen).  

 

matchreport

service

Aanval

blok

pass

 

punten

fouten

punten

fouten

punten

% goed

Draisma Dynamo

7

13

50

10

18

45%

VV Utrecht

7

9

59

12

9

38%

 

Bezoekers zijn de winnaars

Al twee weken is publiek niet meer welkom bij wedstrijden. Het alternatief, namelijk het via de livestream volgen bij het duel, blijkt uitstekend te werken. Maar liefst 896 unieke IP-adressen logden in om hun team te kunnen zien. Het bewijs dat damesvolleybal leeft en meer dan een doesport is. Het ‘publiek’ kreeg een heerlijke strijd voorgeschoteld en zagen -vast en zeker onder het genot van een hapje en drankje- hun avond goed gevuld. 

 

Wel of geen bekerweekend?

Aankomende zaterdag (4 december) betekent voor alle Eredivisieteams de start van de Nationale bekercompetitie. De loting heeft uitgemaakt dat Draisma Dynamo naar Hoogeveen mag om vanaf 16.00 uur te spelen tegen Olhaco (2e divisie) en direct daarna (vanaf 18.00 uur) tegen FAST. Echter alleen de profsport kent een uitzondering en mag na 17.00 uur spelen en trainen. Wat dat betekent voor de beker is nu nog niet bekend. De Nevobo zal hier komende week een besluit over (moeten) nemen. Niet alleen het aanpassen van de tijden (om voor 17.00 uur klaar te zijn), maar ook de vraag of het verantwoord is om zonder training wel wedstrijden te spelen, staat centraal. Afwachten is het enige wat we kunnen. Via alle socialmediakanalen houden we jullie op de hoogte!

Fotografie: Wout van Zoeren en Rudy Biekart 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.