In eerste ronde Champions League naar Belarus en Polen

Lot koppelt Draisma Dynamo aan Minsk en Węgiel

Draisma Dynamo mag zich opmaken voor pittige Europacupreizen naar Belarus en Polen. Bij de loting voor de eerste ronde van de Champions League werd de Nederlandse vertegenwoordiger aan Europa’s meest prestigieuze volleybalclubcompetitie vrijdag gekoppeld aan Stroitel Minsk en Jastrzębski Węgiel.

De eerste van de drie driekampen in Poule C staat vastgesteld in de week van 22 t/m 24 september in de momenteel door politieke onrust geteisterde Wit-Russische hoofdstad Minsk. Een week later staan de drie teams tegenover elkaar in de Draisma Dynamo Arena. Van 6 t/m 8 oktober vindt het afsluitende mini-toernooi plaats in het Pools-Tsjechische grensgebied gelegen Jastrzębie-Zdrój. De poulewinnaar gaat verder naar de tweede ronde van de Champions League.

Voor Draisma Dynamo en Jastrzębski Węgiel betekent het een weerzien. In het seizoen 2007-2008 kwamen beide clubs elkaar al eerder tegen in de Champions League. In het kort tevoren geopende Omnisport schreef de Poolse landskampioen van 2004 de eerste ontmoeting met destijds 1-3 op z’n naam. Een week later waren de Sileziërs in eigen huis andermaal een maatje groot voor Piet Zoomers/D: 3-0. De toen 22-jarige Jeroen Rauwerdink maakte bijna dertien jaar geleden ook al deel uit van de Dynamo-selectie.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.