In een uurtje klaar met Amsterdam

We zijn alweer twee competitiewedstrijden op weg in het nieuwe jaar en meteen gaan onze prestaties alle kanten op. De eerste wedstrijd tegen Orion kwamen wij uitstekend uit de startblokken en bij een 2-1 voorsprong in sets en 21-18 in de 4e set leek er toch een solide 3-1 overwinning in de maak. Niets was helaas minder waar en Orion wist zich naar een 5e set te knokken en ook die te winnen. Hier hielden we dus teleurstellend maar  een punt aan over.

SV Dynamo

Afgelopen zaterdag mochten we op bezoek in Amsterdam waar wij nog wat recht te zetten hadden. Thuis tegen de studentes uit de hoofdstad speelden wij misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen (15 servicefouten, 12 aces om de oren en nog eens 38 onnodige fouten daar bovenop). Het was een kansloze 3-1 nederlaag die wij maar al te graag vergeten.

Na een mooie focussessie van Jorg in de kleedkamer waren wij er klaar voor. En dat bleek ook meteen in de eerste set. US serveerde vrijwel alles fout en bij ons lukte alles en zonder druk vlogen wij naar een 0-1 voorsprong. Dejavu van de wedstrijd tegen Orion. In de tweede set hadden wij geenszins interesse om US mee te laten dansen op ons feestje en in no-time stond er 11-18 op het scorebord. Het tweede deel van de set is tegen US altijd een stukje lastiger door hun dubbele wissels, maar met 21-25 stond er alnsog de 0-2 voorsprong.

Dan laten zien dat ook wij in straight sets een tegenstander opzij kunnen zetten. Wij bleven in onze flow en US zakte weg naar een dramatisch niveau. In no time zagen we de Amsterdamse dames op 11 punten achterstand en wisten wij bij 11-22 dat het niet meer fout kon gaan. Ik had al iets gezegd over die dubbele wissels, maar de de voorsprong was te groot: 18-25 en een hele cleane 0-3 overwinning in Amsterdam.

Het kostte ons een uurtje en dat scheelt met 2 busjes toch al snel 20 euro parkeerkosten waar onze manager uiteraard blij mee was.  Volgende week krijgen we koploper VCN op bezoek. Wij willen laten zien dat we ook van de top 4 kunnen winnen en dit is onze eerste gelegenheid. In Capelle kwamen wij op een 0-2 voorsprong maar moesten toen alsnog de overwinning met 3-2 aan VCN laten. Zij zijn bezig aan een ongelooflijk avontuur in de beker door Eredivisionisten Eurosped en VC Sneek te verslaan. Wij gaan er alles aan doen om de punten in Apeldoorn te houden.