IJzersterk Draisma Dynamo neemt 1-0 voorsprong in finaleserie

image0.jpeg
Één zwaluw maakt nog geen zomer. Één zege maakt nog geen kampioen. Het zal ongetwijfeld zo zijn. Het maakt de start van Draisma Dynamo in de play-off finale niet minder imponerend. Zelfs de allergrootste optimisten hadden waarschijnlijk niet verwacht dat de als underdog aan de finalereeks gestarte titelverdediger de eerste wedstrijd in de best-of-five serie afgetekend met 3-0 zou winnen. Het gebeurde donderdagavond wel.
image3.jpeg
Het is misschien wat voorbarig gesteld dat het ijzersterke Draisma Dynamo speelde als een kampioen. Feit was wel dat de bezoekers uit Apeldoorn heersten in Doetinchem. Draisma Dynamo was niet te stuiten. “Vooral aanvallend was het bovengemiddeld. Daar kan ik oprecht van genieten”, noemde Redbad Strikwerda de indrukwekkende aanvallende score van zeventig procent de sleutel van het succes in tegen Orion.
image1.jpeg
Hoe het kwam dat zijn ploeg uitgerekend in de eerste finalewedstrijd om de landstitel zo sterk voor de dag kwam, wist de Draisma Dynamo-trainer niet zo goed. “Je moet in de sport niet proberen om verklaringen te zoeken. Wedstrijden worden vaak bepaald door één of twee ballen die je naar je toetrekt. Je kan dit niet regisseren. Je doet dezelfde dingen als altijd. Vanaf de eerste dag hebben we tegen elkaar gezegd dat we voor die hoofdprijs gaan. Het gaat steeds om de volgende bal. Vandaag is het goed gevallen. Morgen gaan we gewoon weer trainen. Dat is een kans om weer beter te worden”, luidde de Strikwerdiaanse uitleg.
image2.jpeg
Uiteraard stemde het resultaat en vooral de wijze waarop dat tot stand kwam Strikwerda tevreden. De knappe zege is voor de coach daarentegen absoluut geen reden om te gaan zweven. “Natuurlijk telt elke winstpartij mee. Het grote is in resultaat gedacht. Dat is niet onze insteek. Wij zijn alleen bezig met wat we zelf in de hand kunnen nemen. Er verandert ook helemaal niets. De opdracht die voor ons ligt, blijft hetzelfde. Het zegt niets voor zondag.”

📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.