Herstel van Draisma Dynamo Dames 1 tegen rivaal VC Zwolle

Na een zwaar tegenvallend resultaat in de doordeweekse wedstrijd tegen de hekkensluiter, gevolgd door een training waarop meerdere speelsters ziek moesten afhaken, kwam (aarts)rivaal VC Zwolle op bezoek in Apeldoorn. In de voorbespreking op de vroege zondagmiddag werd in de kleedkamer van de (lange) dames van Draisma Dynamo afgesproken dat er niet gekeken zou worden naar het scorebord, maar dat er hard gewerkt en veel plezier gemaakt moest worden. Na iets meer dan 1 uur en 15 minuten was de conclusie duidelijk: In de verdediging werd er alles gegeven, in de aanval werd er met overtuiging gespeeld en ieder punt (zeker na winst van een lange rally) werd goed gevierd. Het gevolg? Een meer dan terechte 3 – 0 overwinning voor de thuisploeg met de setstanden 25-19, 25-21 en 25-17. Na weken zonder punten en met matig spel liet Dynamo zien voldoende kwaliteiten in huis te hebben. Het team liet een eerste, weliswaar voorzichtig, herstel zien en dat geeft weer vertrouwen voor het vervolg.

Prima start beloofde veel goeds

De eerste, de beste bal van Draisma Dynamo zetten meteen de toon. Een prachtige snelle setup van Carlijn Radstake naar de rechter antenne werd op eenzame hoogte in een omloop door Suus Gerritsen ingeslagen. Dynamo had er zin in en met enthousiast spel liep de thuisploeg direct uit op de bezoekers. Een voorsprong van zes punten werd al vroeg in de eerste set gepakt en doorgetrokken tot het eind van de set. Met 25-19 was set 1 voor Draisma Dynamo. Eindelijk werd door de veelgeplaagde ploeg weer (tenminste) een set gewonnen.

Enorme voorsprong nog bijna uit handen gegeven

In de tweede set trok Dynamo door waar ze gebleven was. Nu speelde Zwolle echter gewoon mee met de thuisploeg. Op 8-6 was er nog geen duidelijk verschil, maar toen zette de thuisploeg er ineens de vaart in. Mila Konink zette veel druk vanachter de servicelijn en met vijf punten op rij door een prima blokkering/verdediging was er een eerste gat geslagen. Even later werd net als in de eerste set Marscha Sinnema, die ditmaal niet als libero op het formulier stond, het veld in om te serveren. Zeven keer serveren en een succesvolle verdediging met de linkerschouder en de voorsprong leek onoverbrugbaar. Met 21-8 ging de thuisploeg een beetje teveel achterover leunen en drie geweldige servicebeurten aan Zwolse zijde maakte het met 23-21 nog even spannend. Gelukkig trok de thuisploeg op tijd door en was het eerste wedstrijdpunt sinds een aantal weken een feit.

Met veel plezier de Zwollenaren naar huis gestuurd

In de derde set startte Dynamo direct met een goede sideout en een direct servicepunt. De thuisploeg liet geconcentreerd spel zien. Apeldoorn was blij om aanvoerster Caya van Cooten zowel aan het net als achter de driemeterlijn weer soeverein ballen te zien inslaan. Elke servebeurt leverde een extra punt op en zo ging de thuisploeg gestaag naar het einde van de wedstrijd. Ditmaal lukte het de Apeldoornse ploeg wel goed om ook boven de 20 punten grens gefocust te blijven en de goede dingen te blijven doen. Met 25-17 was de volledige score voor de thuisploeg. Het was niet alleen een opluchting dat er weer eens iets te vieren viel voor Draisma Dynamo. Naast de uitslag was het met name blijdschap over het vertoonde gedrag: hard werken, plezier maken en iedere actie met overtuiging aangaan. Het publiek in Apeldoorn kreeg een mooie pot volleybal voorgeschoteld, althans als je supporter van de thuisploeg was.

Doordeweeks voor de Nationale beker (1/8 Finale)

Aanstaande week is er veel bekervolleybal te zien in de Omnisport. Nadat Draisma Dynamo Heren 1 op woensdag tegen VC Limax speelt, mogen de dames van DraismaDynamo op donderdagavond vanaf 20.00 uur tegen VC SneekspelenOp dezelfde avond speelt het tweede herenteam (SV Dynamo Heren 2) ernaast tegen Lycurgus. In beide competitiewedstrijden tegen de Friezinnen was Dynamo kansloos, maar een stunt in de beker zie je wel vaker. Of er een livestream is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Kom dus gewoon naar de zaal als je de wedstrijd wilt zien!