Gehavend Draisma Dynamo blijft uitblinken in wisselvalligheid

Draisma Dynamo deed zaterdagavond tegen Zaanstad wat het moest doen. In de Draisma Dynamo Arena zette het de thuiswedstrijd tegen Zaanstad in winst om. Het duel leverde weliswaar drie punten op, eenvoudig kwam de 3-1 zege allerminst tot stand.

Dit kwam mede doordat de thuisploeg enigszins gehavend aan de wedstrijd begon. Door blessures van Renzo Verschuren (scheurtje in kuit) en Stefan Boermans (knieklachten) was Maikel van Zeist voorafgaand aan het treffen de enige fitte middenaanvaller. Diagonaal Rik van Solkema moest zodoende op een voor hem niet alledaagse positie aan de bak. Ook passer/loper Bram Langevoort kon vanwege klachten aan het kniegewricht niet ingezet worden.
In het eerste bedrijf koste het het startende zestal Freek De Weijer, Nico Manenschijn, Maikel van Zeist, Rik van Solkema, Tom van Steenis, Cas Abraham (en libero Dustin Bontrop) veel moeite om de juiste afstemming te vinden. Ook met Wessel Blom erbij, de bij de stand 8-15 werd ingebracht voor Abraham kwam de dynamo moeizaam op toeren. Tamelijk kansloos moest Draisma Dynamo de set met 16-25 aan de Noord-Hollanders laten.
In de daaropvolgende sets zette Draisma Dynamo deze misstap wel weer recht en sloot het de wedstrijd winnend af. Het was absoluut geen kwestie van eventjes erop en erover. Evenals in de voorgaande vier competitieduels wisselden de pieken en de dalen elkaar af. Constantheid ontbreekt zo vroeg in het seizoen nog steeds. Ondanks de cijfers 25-18, 25-22 en 25-17 blonk Draisma Dynamo andermaal uit in wisselvalligheid.
“De eerste set was zoals al wel vaker dit seizoen niet goed. We speelden slecht, begonnen veel te slap. Hieruit blijkt dat we het niveau dat we graag willen halen nog niet hebben. Ik heb geen moment in het veld gestaan met het idee dat we even gemakkelijk zouden winnen. We zijn hard aan het werk om het niveau omhoog te krikken. Daar blijven we kei- en keihard voor werken”, beaamde Wessel Blom naderhand dat het beter kan en beter moet.
Blom kijkt in dat kader al voorzichtig uit naar de uitwedstrijd bij landskampioen Lycurgus, op 11 november. Acht dagen na de eerstvolgende thuisbeurt tegen eredivisienieuweling VoCASA wacht Draisma Dynamo in Groningen een eerste serieuze testcase. “Dat is de eerste wedstrijd waaraan we beginnen als underdog. Dan zullen we zien hoe ver we zijn”, aldus Blom.
Foto: Wouter van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.