Geen cadeautjes in Apeldoorn

Sinterklaas is duidelijk weer vertrokken want we kregen de punten niet cadeau in onze 10e competitiewedstrijd tegen PDK Huizen. De dames uit Huizen bevinden zich op plek 11 en waren uit op een revanche van de verloren bekerwedstrijd tegen de dames van Dynamo. Achteraf bestempelde de coaches van Dynamo dames 1 dit tot onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Het werd een vechtwedstrijd waar mooi volleybal in ieder geval ver te zoeken was. Gelukkig wisten we de 3 punten in Apeldoorn te houden waarmee we ons handhaven in de Top 6 van de ranglijst.

Libero gevloerd door eigen teamgenote

In de eerste set was er een basisplaats weggelegd voor Sam (we zullen haar geen Lisanne meer noemen) en Lianne. We vlogen uit de startblokken. Nou ja, niet in scores maar wel tegen elkaar. Een elleboog in het gezicht van Nikky op een stand van 1-2 zorgde ervoor dat ze met een bloedlip het veld moest verlaten. Gelukkig hebben wij twee libero’s en kon dat gat opgevuld worden door Melissa. Een mooie omloop van Yolenthe in een onrustige start maakte 4-7 en pas later in de set via een pipe van Caya kwamen we op gelijke hoogte: 12-12. Even later wist Sam het blok fantastisch weg te spelen en kon Caya vrij de 16-15 door de grond slaan. Het ging allemaal niet vanzelf, behalve de aanvallen van Lianne in de rechtdoor waarmee zij 20-20 en 21-21 maakte. Vervolgens presteerde Kelly het om 2 aces te serveren en stonden we ineens op 24-21. Op 24-22 toch de dubbele wissel met Lieke en Susan. PDK komt via een mooie omloopbal nog op gelijke hoogte:24-24. Suus was het daar niet mee eens en beukte de bal keihard door de blokkering; 25-24. Dit setpoint was het enige cadeautje van de wedstrijd: een afstemmingsfout tussen spelverdeler en aanvaller bij Huizen. 26-24 en met hangen en wurgen slepen wij de eerste set uit het vuur.

2de set om snel te vergeten

De tweede set laat Huizen zien dat ook zij kunnen volleyballen. Op 4-8 al de dubbele wissel met Lieke en Susan, maar op 4-10 de time-out. Bij een stand van 10-16 kwam Nikky weer als libero binnen de lijnen. We kregen weinig voor elkaar en op 10-20 kwam Lotte in het veld van Yolenthe. Op de Service van Lieke en Lianne wisten we in ieder geval deze beschamende stand weg te werken naar 17-21. We wisten ook nog de 20 te halen, maar PDK ging deze set niet meer weggeven: 20-25 en de stand op 1-1.

30+ bonus ingewisseld

Vervolgens wat geknutsel met de startopstelling van set 3, waar Lieke, Susan, Lotte en Nikky bleven staan. Een redelijk gelijk opgaande strijd met een gaatje van 7-5 in ons voordeel, maar bij 7-7 kwam de versterking in de vorm van Joyce op de plek van Lianne. Bij de dubbele wissel is het gaatje met 11-13 in het voordeel van PDK. Kelly slaat overtuigend de 16-15 binnen en vult dat aan met een ace. De time-out van Huizen mocht niet baten want op de service van Kelly lopen we uit tot 21-15. De 21 was typerend voor de wedstrijd; Joyce weet op overtuigende wijze haar 30+ bonus in te wisselen voor een onderhandse free-ball die PDK liet vallen. Een ace van Caya en een mooi shotje van Joyce besliste de stand op 25-19 en weer de voorsprong voor Dynamo.

Kellblock maakt eind aan wedstrijd

Het knutselwerkje had gewerkt, dus dezelfde formule weer het veld in. Joyce mocht blijven staan, die 30+ magie is natuurlijk onmisbaar. Twee aces van Lotte creëerde het eerste gaatje en op 11-9 weer de dubbele wissel met Sam en Kelly. In deze set maakten wij het verschil met aces (6) en killblocks (6). Op 22-17 het killblock van Heleen op Marleen waar ze op zat te wachten, maar dit keer kregen we er helaas geen middelvingertje bij. Op 24-17 hadden we 7 setpoints waarvan Huizen er nog 5 wist weg te werken door waanzinnig te verdedigen. Het 3e Kellblock van deze set maakte het af op 25-22 en daarmee houden we alle punten in Apeldoorn.

Volgende week spelen wij onze laatste wedstrijd van 2019 in en tegen Utrecht. Deze ploeg bezet op dit moment de vierde plaats en bij winst kunnen wij op gelijke hoogte komen. Eerst een week hard trainen en ervoor zorgen dat we onze eigen spel weer op de rit krijgen.

 

Tekst: Michael Beugelsdijk
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.