Frederique van Veen treedt bij Draisma Dynamo in de voetsporen van haar moeder

image0.jpeg

De dames van Draisma Dynamo hebben de selectie voor komend seizoen nagenoeg rond. De komst van middenaanvalster Frederique van Veen brengt de selectie op een totaal van twaalf speelsters. 
De 20-jarige en 1,87 meter lange Frederique van Veen kwam het afgelopen volleybaljaar uit voor Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Voordien was zij actief bij US Amsterdam en Spaarnestad. Frederique treedt bij Draisma Dynamo in de voetsporen van haar moeder Lisette van de Ven, die eind jaren ’80 eveneens het Dynamoshirt droeg in de eredivisie.
Van Veen verheugt zich erop om te kunnen aansluiten bij Dames 1. “Dynamo is voor mij niet onbekend. Veel meiden kende ik al door de jeugdtrainingen die ik hier vroeger volgde of waarmee ik tijdens het Nojk in 2020 speelde. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om in de voetsporen van mijn moeder te kunnen treden. Zij maakte van 1987 tot 1989 ook deel uit van het eerste damesteam van Dynamo in de eredivisie.”
Trainer Erwin Sikkema verwacht veel van zijn nieuwe aanwinst. “In Frederique hebben we een speelster gevonden die de naam hoofdblokkeerder eer aan doet. Wij denken het komend jaar van haar een complete eredivisie-volleybalster te kunnen maken.”
📸”Bevograaf” Bevo Roeselare 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.