Finaleplaats verdwijnt langzaam uit zicht na nederlaag in Groningen

De kansen op prolongatie van de landstitel hangen aan een zijden draadje. Na een gevoelige 3-0 nederlaag bij Amysoft/Lycurgus dreigt een finaleplaats voor de play-offs langzaam uit het zicht te raken voor Draisma Dynamo.
Er kan gerust worden gesteld dat Draisma Dynamo weleens succesvollere weken heeft meegemaakt in haar bestaan. De misstap bij Sliedrecht Sport was pijnlijk maar nog niet onoverkomelijk. Verliezen bij Orion kan de beste overkomen. Na het verlies in Groningen op zondag begint de situatie langzaam zorgelijke vormen aan te nemen. Na drie verliespartijen op rij heeft Draisma Dynamo de mogelijkheid door te dringen tot de eindstrijd om het landskampioenschap niet meer in eigen hand.
De van een spierblessure herstellende Jeroen Rauwerdink nam het verantwoorde risico om te spelen, maar kon het verschil niet maken in de volle sporthal van het Alfacollege. Na Lycurgus eerder in het seizoen vier keer verslagen te hebben, had Draisma Dynamo in de belangrijkste onderlinge confrontatie weinig in te brengen tegen de Groningers. Setstanden: 25-20, 25-16, 25-19.
In de twee resterende thuisduels tegen Sliedrecht Sport (9 april) en Activie Living Orion (16 april) vechten de volleyballers van Draisma Dynamo voor hun laatste kansen om het seizoen alsnog succesvol af te sluiten.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.