Finaleplaats komt in zicht voor Draisma Dynamo

Draisma Dynamo stoomt onverstoorbaar verder op naar de finale van de play-offs om de landstitel. Ook Amysoft Lycurgus kon de Apeldoornse machine niet stuiten. Met een 3-1 zege liet de oppermachtige koploper in de Kampioenspoule de Groningers zaterdagmiddag volstrekt kansloos in de Draisma Dynamo Arena.

In vergelijking met de zege van drie dagen eerder in Doetinchem was de starting seven van Draisma Dynamo op één positie gewijzigd. Mats Kruiswijk begon als libero in plaats van Jeffrey Klok. Het eerste bedrijf viel desondanks ten prooi aan Amysoft Lygurgus, dat de gevoelige nederlaag in Sliedrecht ogenschijnlijk goed verwerkt leek te hebben. Aan het slot van een set waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven, forceerden de bezoekers uit Groningen het minieme verschil in hun voordeel: 23-25.

De noorderlingen kenden in de tweede set de betere start. Ze liepen zelfs uit tot 7-12. Mede dankzij het opslaggeweld van Nico Manenschijn en Sjoerd Hoogendoorn boog de thuisploeg deze achterstand weer om. Punt voor punt liep Draisma Dynamo weg en trok met 25-21 de score in de wedstrijd weer in evenwicht.

Vanaf de derde set viel er langs de zijlijn weinig meer te juichen voor Lycurgus-coach Arjan Taaij. Hoezeer zijn pupillen zich ook inspanden, ze slaagden er niet meer in het Apeldoornse aanvalsgeweld aan banden te leggen. Jeroen Rauwerdink (18 aanvallende punten, 2 servicepunten) en Sjoerd Hoogendoorn (14/6) wisten wel raad met de snelle ballen waarmee ze bediend werden door spelverdeler Freek de Weijer.

Met 25-16 en 25-19 sloot Draisma Dynamo de wedstrijd winnend af en vergrootte het de voorsprong op Amysoft Lycurgus in de Kampioenspoule tot 8 punten. Een zege in het uitduel bij Sliedrecht Sport op zaterdag 20 maart volstaat voor het bereiken van de play-off finale.

Tekst: Rob Kruitbosch  || Fotografie: Wout van Zoeren