Fantastisch weekend voor Dynamo Dames 1

Een verzette wedstrijd op de dag dat de beker gespeeld moest worden leidde uiteindelijk tot een dubbel weekend voor de gele dames uit Apeldoorn. Op zaterdag de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Donitas en dan als toetje de 1/8 finale van de beker tegen vice-landskampioen en eredivisionist VC Sneek.

Donitas

Een wedstrijd tegen de hekkensluiter is er altijd eentje die vervelend is. Donitas had nog 0 punten uit 7 wedstrijden en iedereen verwacht dat wij daar ook maar even 3 punten pakken. Een goed memory spelletje in de kleedkamer en we zitten er al weer lekker in.

Het is bij Donitas dit seizoen altijd een verrassing met wie ze in het veld verschijnen. Door overmacht aan blessures zitten ze vast aan Murphy’s Law. De verrassing dan ook dat ze met, op papier, de sterkste 7 in het veld verschijnen. Individueel sterke speelsters waarmee het tot 8-6 nog gelijk op gaat. Op de service van Lieke lopen wij uit naar 15-8 en waren wij als team nog foutloos. Een paar mooie punten van Donitas maakten nog 16-11. Ons antwoord: een perfecte pass van Caya en een snoeiharde steek van Heleen, 17-11. Daarna een stijgje van Lotte naar 19-12. Vervolgens worden wij wat slordig en laten we Donitas nog meespelen tot 25-20; 1-0. Goed spel van ons, niks spectaculairs, gewoon goed.

 

De tweede set door met dezelfde basis en het is Donitas dat uit de startblokken schiet: 3-7. Ons antwoord ligt op midden met 2x een harde stijg van Heleen, gevolgd door een Ace van Lieke en we staan alweer gelijk op 8-8. Lieke serveert vrolijk verder, stijgje hier, pipeje daar 12-8. Op 13-11 komt Lianne voor Joyce nog wat extra energie in het veld toevoegen. Ze slaat er meteen hard op los naar 16-11 en de time-out bij Donitas. We gaan gewoon door met Kelly op C en Caya op Pipe naar 19-14. Een mooi killblock van Donitas en op 19-16 zijn we ze nog niet echt kwijt. Toen was daar Heleen weer op steek en Lianne met een geweldig eenmansblok; 24-18. Kelly mag het afmaken op 25-19 en met een scoringspercentage van 52% lieten we Donitas geen kans.

 

In de derde set wordt het geen moment een wedstrijd. Caya serveert met behup van een killblock van Kelly naar 3-0. Heleen in de nek, Kelly op C, Lannie shot uit stand en serveert daarna 2 aces en in no-time staat het 9-3. Caya op 5, Heleen op steek, tipballetjes van Caya en Kelly na geweldig verdedigend werk van Nikky: 13-8. Een killbloc van Heleen, Kelly op C, een ace van Caya en Lianne snoeihard maakt 18-9. Nog een killblock van Kelly waarna ze het veld uit mocht voor de dubbele wissel met Noa en Sam. We gaan gewoon door met Lianne op C een killblock van Caya en mega defence van Lianne. Vervolgens de Ace van Lianne gevolgd door een pipe van Lianne naar 24-11. Caya mocht het afmaken met een tipballetje: 25-12. 3-0. 

 

Topscoorder van de wedstrijd werd Caya met 16 punten, gevolgd door Heleen en Kelly met 12. Onbetwiste MVP was Heleen van der Heijden (+11) met een scoringspercentage van 82%!! Met deze overwinning komen we op een gedeelde 6eplek in de Topdivisie en kunnen we omhoog gaan kijken.

Geen energie verspild, op tijd naar bed en voorbereiden op de bekerwedstrijd tegen Sneek.

VC Sneek 

En dan mogen we op zondag nog een keer. De rollen compleet omgedraaid; wij kunnen vrijuit spelen en de druk bij Sneek die het maar even moeten doen. Ze onderschatten ons niet en spelen de hele wedstrijd met hun basisteam. Dat was maar goed ook, want ze komen met de schrik vrij.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het meteen een waar gevecht. De ene aanval nog mooier dan de ander en de ene verdedigende actie nog spectaculairder dan de ander. Wij waren in vorm en roken bloed. Sneek kreeg geen punt cadeau en via 6-6, 8-8, 10-10, 12-12 pas het eerste gaatje voor Sneek op 13-16. Daar konden ze kort van genieten want op 22-22 kwamen we gewoon weer gelijk. Het publiek dat in grote getalen naar Omnisport was gekomen kreeg waarvoor ze kwamen: een wedstrijd. Twee ploegen die het maximale geven. 23-23. Op het einde toont Sneek zijn kwaliteit en maakt het af 23-25, 0-1.


 

Set 2 met dezelfde speelsters aan beide zijden in het veld. Wij kenden een goede start naar 4-1 en hielden dit gaat tot 14-11. Een dubbele wissel met Suus en Sam en de time-out bij Sneek. Een effectieve want Sneek scoort ineens 6 punten op rij: 14-17. En dan gaan we verder waar we de hele wedstrijd al mee bezig waren: elkaar op de huid zitten. Van 18-18, via 20-20 naar 22-22 en op 24-23 ons eerste setpoint. Op 24-25 de eerste voor Sneek en op 26-25 onze tweede. 26-27, 28-27 ons derde setpoint. Op 28-29 werken wij het derde setpoint van Sneek nog weg, maar op 29-30 weten zij het af te maken. 29-31, 0-2. Het is een promotie voor het volleybal en wat weten wij ons fantastisch in de schijnwerpers te zetten. We zitten er tegenaan!


 

In de derde set begint langzaam de tol van het dubbele weekend voelbaar te worden. Wij starten slordig, maar gelukkig maakt Sneek ook veel fouten en houden we elkaar in evenwicht, 8-9. Sneek geeft gas en loopt uit naar 8-13. Een aantal wissels bij Dynamo moeten voor nieuwe energie gaan zorgen: Yolenthe, Sam, Lianne en Melissa verschijnen een voor een binnen de lijnen. Deze meiden pakken het stokje prima over tot op 20-22 de druk bij Sneek voelbaar is. We hijgen ze in de nek en ze weten dat wij op hetzelfde niveau aan het acteren zijn als zij. Dat zij dan ook in de derde set net wat effectiever zijn dan wij is beslissend: 21-25 en 0-3.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd stelden wij onszelf een aantal doelen waarvan de belangrijkste was om vol enthousiasme, energie en overgave van deze waanzinnige loting een spektakel te maken. Dat is ons gelukt en ondanks de uitschakeling in de beker geeft dit vertrouwen en is het geweldig om in alle media terug te lezen hoe waanzinnig wij deze wedstrijd hebben gespeeld. Publiek heel erg bedankt, dat er nog veel van dit soort spektakels mogen volgen in Omnisport.

 

Tekst: Michael Beugelsdijk 

Fotografie: Peter Donderwinkel 

 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.