Fans van de week Rinus en Annie Rooseboom

Rinus en Annie zijn al jarenlang trouwe supporters van onze lange mannen. Tijd dus om een paar vragen te stellen over Draisma Dynamo.

Hoelang zijn jullie al fan van Draisma Dynamo?

Zo’n achttien jaar ongeveer.

 

En vandaar de liefde voor de club?

Eerst wil ik beginnen over de sport zelf. Dat je geen ongeregeldheden hebt binnen en buiten het veld, vinden wij heel erg belangrijk. Het is een sport waar we allebei van houden, dat is ook belangrijk. Hoe volleybal kracht, atletisch vermogen en tactiek combineert, is prachtig. En dan omdat wij in Loenen wonen, vlakbij Apeldoorn, ligt de club Draisma Dynamo voor de hand. Draisma Dynamo speelt op het hoogste niveau.

 

Gaan jullie altijd met z’n tweeën naar een wedstrijd of gaan jullie met anderen?

We gaan met z’n tweeën naar de wedstrijden toe. Wel zitten we tijdens de wedstrijd vaak met hetzelfde clubje bij elkaar om de heren aan te moedigen.

 

Gaan jullie ook naar de uitwedstrijden? En naar het buitenland?

We proberen zoveel mogelijk mee te gaan naar de uitwedstrijden. Behalve als we verhinderd zijn, dan houdt het natuurlijk op. We zijn nog niet mee geweest naar een wedstrijd in het buitenland, maar dat zou nog wel een keer kunnen komen en gebeuren.

 

Wat is jullie favoriete herinnering van heren 1?

Ik vind de laatste paar jaren, waarin we met een jong team landskampioen zijn geworden, het mooiste. En als je dan verder terugkijkt, dat is dan een jaar of vijftien geleden. Dat was ook met een jong team. Dat vinden wij toch echt het mooiste.

 

Wie is volgens jullie de meest memorabele speler en waarom?

Daar hoeven we niet over na te denken. Allebei vinden we Bas van der Goor een geweldige speler.

 

En als we kijken naar nu, wat vinden jullie van de huidige selectie?

Op dit moment kunnen we nog niet zeggen wie het team op sleeptouw neemt. Maar als we kijken naar de afgelopen wedstrijden, dan springt Yannick Bak er wel uit.

 

Tijdens de wedstrijd tegen TalentTeam was coach Redbad Strikwerda veel aan het wisselen. Wat vonden jullie ervan dat Redbad spelers de kans geeft om een keer op een andere positie te spelen?

Zo’n wedstrijd tegen TalentTeam leent zich daarvoor. De tegenpartij maakte zoveel fouten. Dan moeten ze het zich kunnen permitteren om zelf ook een aantal fouten te maken. Het was een matige wedstrijd aan de kant van Draisma Dynamo, maar toch hebben we vrij makkelijk gewonnen.

 

Wat zijn jullie verwachtingen komend seizoen?

Ik denk dat we weer mee gaan doen om het kampioenschap, maar het zal dit jaar moeilijk worden om kampioen te worden.

 

Rinus en Annie bedankt voor jullie antwoorden. We hopen jullie snel weer op de tribune te zien in de Draisma Dynamo Arena.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.