Eredivisie Vrouwen begint in weekend 22 oktober

image0.jpeg
De Eredivisie Vrouwen begint in het weekend van 22 oktober, drie weken later dan de geplande start op 1 oktober. De Nevobo mag van wereldvolleybalbond FIVB haar hoogste competitie pas starten na afloop van het nationaal team seizoen. De finale van het WK Volleybal Vrouwen wordt op 15 oktober gespeeld.
In de afgelopen jaren kreeg Nederland van de FIVB steevast dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse Eredivisie. Dit seizoen trekt de wereldvolleybalbond het internationale speelveld gelijk, zonder uitzonderingen.
De Nevobo heeft in samenwerking met de Nederlandse Eredivisieclubs getracht om toch te mogen starten op 1 oktober, maar dit is niet gelukt. Dit betekent dat de eerste drie speelronden niet doorgaan en op een later moment worden ingehaald.
De Eredivisie Mannen gaat wel van start op 1 oktober, zoals gepland. De finale van het WK Volleybal Mannen werd gespeeld op 11 september.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.