Eerste test van 2021 levert positief resultaat op voor Draisma Dynamo

Het mag als algemeen bekend worden verondersteld dat alle begin moeilijk is. Redbad Strikwerda had niet voor niets vooraf de verwachtingen al enigszins getemperd. Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo schoten bij de herstart van de eredivisie desondanks veelbelovend het nieuwe jaar in. Met de Apeldoornse bezoekers na een bijna twee uur durende thriller als nipte winnaar.

Draisma Dynamo ging vrijdagmiddag in Groningen feitelijk verder waar het op 7 maart van het afgelopen jaar in de laatst gespeelde wedstrijd in de kampioenspoule van het afgebroken seizoen 2019-2020 mee stopte. Exact 300 dagen nadat Strikwerda’s elitetroepen in Doetinchem de nog altijd regerende landskampioen Orion met 3-1 over de knie legden, behaalden ze ook bij de eerste test van de huidige coronajaargang een positief resultaat. In het lege Topsportcentrum van het Groningse Alfacollege moest die andere concurrent voor de landstitel van 2021 er met dezelfde score aan geloven.

Ondanks de wetenschap dat Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo na de gedwongen competitieonderbreking lang niet op het toppen van hun kunnen presteren, leken beide teams zich weinig aan te trekken van het vuurwerkverbod dat tijdens deze jaarwisseling van kracht was… De kijkers van de live-stream, waarmee de Nevobo het eredivisievolleybal met ingang van dit jaar bij de liefhebbers in de huiskamer brengt, zullen geen moment berouwd hebben te hebben ingelogd.

Wanneer de titanenstrijd van Nieuwjaarsdag een voorproefje vormt van wat volleyballend Nederland de komende eredivisiemaanden te wachten staat, dan kunnen de supporters er eens goed voor gaan zitten voor hun beeldschermen. Een blik op de setstanden volstaat om te zien hoe spannend het was: 25-23, 23-25, 25-27, 28-30. Vier sets lang deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. Tot aan de laatste balwisseling kon het alle kanten op gaan. Pas bij het zesde matchpoint dwong Draisma Dynamo de winnaar van de Supercup definitief tot capituleren.

Aan Apeldoornse kant waren routiniers Sjoerd Hoogendoorn (21 punten) en Jeroen Rauwerdink (16 punten) op de eerste dag van 2021 het meest trefzeker.

Tekst: Rob Kruitbosch || Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.